Policejní komisař muže obvinil z vraždy, jeho rodiče se zhroutili.

Manžel zřejmě Neffovou uškrtil, soud ho poslal do vazby

  • 34
Obvodní soud pro Prahu 5 poslal do vazby manžela zavražděné Ireny Neffové. Obává se jeho útěku, řekla mluvčí soudu Vanda Činková. K zabití své ženy, dcery známého spisovatele sci-fi románů a publicisty Ondřeje Neffa, se Robert Neff Novák přiznal policii.

Pravděpodobnou příčinou smrti bylo podle mluvčí městského státního zastupitelství Štěpánky Zenklové uškrcení.

"Soud stanovil počátek vazby na 12. března. Neff Novák se vzdal práva na stížnost," sdělila Činková.


. Znalec o manželovi Neffové

Hrou na hledání oběti projevil racionalitu

Manžel Neffovou údajně zabil už 23. února v jejich společném bytě po manželské hádce. Poté ji převezl v osobním autě do lesa poblíž Rudné ve Středočeském kraji, kde ji zakopal. Její osobní věci hodil v igelitové tašce do Vltavy nedaleko Radotína.

Vyšetřování vraždy . foto: iDNES.tv
. Spusť video

Policie na místě, kde se našlo tělo

Ve středu proběhla v domě Neffových rekonstrukce činu. Otec zavražděné, spisovatel a novinář Ondřej Neff, průběh sledoval.

"Večer ho přivedla policie, aby identifikoval, kterým krumpáčem a kterým rýčem tělo mé zavražděné dcery pohřbil. Taky jim měl ukázat jednu elektrickou šňůru, jen si mohu domýšlet, k čemu ji použil," popsal Neff na svém webu Hyena.cz.

Kriminalisté pokračují ve vyšetřování. Nařídili také soudní pitvu, která by měla upřesnit příčinu smrti.

Policejní komisař muže obvinil z vraždy a podal podnět k návrhu vazby. Podle informací zveřejněných Ondřejem Neffem se rodiče podezřelého zhroutili.

. Manžel sám vylepoval plakáty

Irena NeffováRobert Neff Novák se od začátku choval, jako by svou ženu skutečně postrádal. Sám po ní nechal vyhlásit pátrání a zveřejňoval o své ženě informace na internetu. Nechal dokonce natisknout plakáty s jejím portrétem a podrobnostmi o případu. Zveřejnil na něm i své osobní kontakty.

"Vylepování plakátů pátrajících po oběti je způsobem vedoucím k zakrývání trestného činu a zároveň ke snížení vlastního pocitu viny," řekl iDNES.cz psycholog Jiří Jelen. - čtěte Znalec o manželovi Neffové: Hrou na hledání oběti projevil racionalitu

,

Video