Novorenesanční radnice v Liberci

Novorenesanční radnice v Liberci | foto: Profimedia.cz

Libereckou radnici zamořil neznámý útočník, dusící se úředníky evakuovali

  • 26
Policie hledá neznámého výtržníka, který odpoledne vešel do předsálí zasedacího sálu zastupitelstva v Liberci a vylil tam na zem slzotvornou látku. Radnice musela být evakuována. Policie případ vyšetřuje jako přestupek proti občanskému soužití.

"Úředníky začalo pálit v krku, dusili se a jedna kolegyně začala dokonce zvracet. Začali jsme hledat, co se děje," popsal začátek problémů tajemník libereckého magistrátu Marek Řeháček.

Plyn se dostal až do horních pater a úředníci museli z budovy pryč. "Zavolali jsme hasiče, ti našli slznou látku před zasedací síní městského zastupitelstva," doplnil Řeháček.

Podle mluvčí policie Dagmar Sochorové neznámý pachatel zamořil předsálí zasedacího sálu zastupitelstva mezi 15:20 až 15:30. "Po útočníkovi budeme pátrat. Případ řešíme jako přestupek proti občanskému soužití," uvedla Sochorová.

Operační důstojník hasičů uvedl, že muž vylil látku na podlahu, proto ji tam vyjeli likvidovat. "Když byla odstraněna, objekt jsme ještě vyvětrali," řekl iDNES.cz hasič.

,

Video