Robert Neff Novák

Robert Neff Novák

Kriminalisté uzavřeli vraždu Ireny Neffové. Státní zástupce chystá obžalobu

  • 9
Policie ukončila vyšetřování vraždy Ireny Neffové, dcery známého publicisty Ondřeje Neffa. V únoru ji začal pohřešovat manžel Robert Neff Novák, který se později přiznal, že ji zabil. Státní zástupce má nyní za úkol připravit jeho obžalobu.

"Žalobce musí prostudovat policejní spis. Podle výsledku pak navrhne obžalobu, nebo vrátí případ k došetření," potvrdila iDNES.cz mluvčí pražského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová.

Robert Neff Novák se kriminalistům už dříve přiznal, že manželku uškrtil poté, co se pohádali. Použil k tomu šňůru od videopřehrávače. Podle serveru Týden.cz, který upozornil na posun v případu, se také podezřelý Neff Novák v nejbližší době chce seznámit se spisem.

Osmadvacetiletá Irena Neffová, dcera známého publicisty Ondřeje Neffa, zmizela 24. února. Manžel ji údajně zabil už 23. února v jejich společném bytě.

Tělo pak převezl v autě do lesa poblíž Rudné ve Středočeském kraji, kde ho zakopal do jámy. Její osobní věci hodil v igelitové tašce do Vltavy nedaleko Radotína.

Zpočátku vyšetřování žádal Neff Novák prostřednictvím internetových stránek, aby mu lidé poskytli o manželce jakékoliv informace. Vylepoval také plakáty na pražském Smíchově. Po čtrnácti dnech se ale po několikahodinovém výslechu přiznal k vraždě.


Video