Havarovaná a přijíždějící auta zablokovala dálnici tak, že nemohly projet vozy záchranářů | foto: HZS Plzeňského kraje

Hromadná nehoda v noci ochromila dálnici D5

  • 2
Pět osobních aut a kamion se srazilo včera před půlnocí na 123. kilometru dálnice D5 mezi Plzní a Rozvadovem na mostě u Málkovic. Šest lidí bylo zraněno, posádku jednoho z vozů museli vyprošťovat hasiči. Dálnice byla neprůjezdná až do páté hodiny ranní.

Podle předběžných zpráv se na namrzlé a zasněžené vozovce nejdříve srazila dvě osobní auta. Do nich pak naboural kamion.

"Ten patrně svou kinetickou energií překonal i středové betonové bariéry a tím se havárie rozšířila do obou směrů dálnice," konstatoval Jiří Filípek z krajského ředitelství hasičů v Plzni. Jedno osobní auto sjelo z náspu mimo vozovku.

Havarovaná auta a další přijíždějící vozidla zablokovala dálnici tak, že nemohly projet ani vozy záchranných složek. "Zpočátku museli hasiči dosáhnout místa neštěstí pěšky," uvedl Filípek.

Hromadná nehoda v noci ochromila dálnici D5Z havarovaných aut uniklo celkem 150 litrů provozních kapalin. Dálnice, která musela být kvůli nehodě uzavřena v obou směrech, byla opět zprůjezdněna kolem páté hodiny ranní.

Most u Málkovic namrzá při změně počasí na dálnici D5 jako první. Už týden po otevření dálnice D5 v roce 1997 se právě na tomto místě stala první hromadná nehoda.

,

Video