Horská služba, ilustrační foto

Horská služba, ilustrační foto | foto: Pavel Kudrna

Horská služba prohledávala Krkonoše, pohřešovaný běžkař popíjel v baru

  • 37
Zbytečnou pátrací akci si v noci na sobotu užili záchranáři Horské služby z krkonošského Harrachova. Krátce před půlnocí je vyburcovali příbuzní dvacetiletého mladíka z Liberce, že se nevrátil z výletu na běžkách a nejspíš se nachází někde mezi Rokytnicí a Harrachovem. Mladík v té době popíjel v baru.

"Původně vyjel ve skupince na výlet, pak se ale zřejmě od přátel oddělil a domů nedorazil. Vzhledem k pozdní hodině jsme mohli předpokládat, že turista je zraněný nebo zbloudil a je podchlazený. V udané lokalitě leží sníh a noční teploty jsou v této roční době samozřejmě nízké," popsal zástupce náčelníka Horské služby Krkonoše Pavel Jirsa.

Z Harrachova hned vyjeli tři záchranáři Horské služby na lyžích a terénní čtyřkolce. Začali prohledávat cesty, na kterých by se mohl pohřešovaný mladík nacházet. Po bezvýsledném pátrání, trvajícím zhruba hodinu a půl, však akci ukončili.

Horskou službu totiž kontaktovala policie, která mladíka rovněž hledala. Záchranářům oznámila, že pohřešovaný, aniž by dal komukoliv vědět, sedí v jednom z barů v Rokytnici.

"Celá akce byla zcela zbytečná, a kdyby se v tu dobu stala nějaká skutečná nehoda, naši záchranáři by u ní nemohli zasáhnout," dodal Jirsa.


Video