Jednonápravový valník se na dívku převrhl při sjíždění strmého svahu. | foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči na Novojičínsku zachraňovali dívku pod traktorem

  • 6
Zřejmě bez vážnějších zdravotních problémů vyvázla v neděli odpoledne sedmnáctiletá dívka z vážně vypadající nehody. Při sjíždění svahu mezi dvěma vesnicemi u Fulneku na Novojičínsku se na ni převrátil valník. Hasiči ji pak vysvobozovali ručně.

Na lesní cestu mezi dvěma vesnicemi u Fulneku vyrazili okamžitě záchranáři a hasiči Moravskoslezského kraje. "Na místě zasahoval i vyprošťovací speciál Tatra 815," uvedl mluvčí HZS kraje Petr Kůdela.

Záchrana dívky uvězněné pod valníkem.

Dívka byla zaklíněná pod převráceným traktorem, ale byla při vědomí. "Po rychlé konzultaci s lékařem se hasiči spolehli na sílu svých paží a v devíti mužích nadzvedli asi tunový traktor bez střechy asi o patnáct centimetrů nahoru. To stačilo k vytažení dívky," dodal Kůdela.

Záchrana dívky uvězněné pod valníkem.

Zdravotníci u dívky nezjistili žádná vážná poranění nebo zlomeniny. Kvůli možnosti vnitřního zranění musela být dívka převezena do nemocnice.

Za volantem traktoru seděl pravděpodobně o dva roky starší přítel dívky. Z vozidla neunikly téměř žádné provozní kapaliny. Hasiči valník odtáhli a pomohli s jeho otočením na kola.

Fulnek.

Mapu zvětšíte kliknutím. Zdroj: Mapy © PLANstudio


Video