Důkazy nestačily, ve vězení stráví necelé dva roky

Ačkoli původně stál před soudem za dvojnásobnou vraždu, odsouzen byl jen za neoznámení trestného činu. Brněnský krajský soud poslal devětatřicetiletého Hoang Manh Cuonga z Vietnamu do vězení na 22 měsíců proto, že neměl dostatek důkazů, které by ho usvědčily z dvojnásobné vraždy. Muži kladla obžaloba za vinu, že v říjnu 1999 v Brně-Slatině samopalem zastřelil dva krajany. Cizinec ale po dobu trvání procesu vinu popíral.

Soudce: důkazy nestačily
Soudce Drahomír Drápal po vynesení rozsudku řekl: "Je nadále podezřelý, že se podílel na vraždách, což se nepodařilo prokázat. Proto soud musel vynést rozsudek takový, jaký vynesl."

V obžalobě se uvádí, že dva Vietnamci ve věku 33 a 35 let parkovali v noci na 21. října ve voze Volkswagen Transporter v brněnské městské části Slatina. Podle kriminalistů k nim přistoupil vrah a oba zastřelil. Policie na místě činu zajistila osm nábojnic a šest střel. Motiv činu není znám. Motiv činu vyšetřovatelé neznají.

Vietnamec: jsem oběť
"Nejsem pachatel, já jsem oběť," uvedl na svoji obhajobu Cuong. Přiznal, že v den vraždy skutečně s krajany na parkovišti ve Slatině mluvil. Podle něj je ale přepadli neznámí muži. Jeho vyvlekli ven z vozu, dva Vietnamce zastřelili a poté prohledali vůz. Před odchodem prý Vietnamci pohrozili, že pokud vše oznámí, najdou ho a zastřelí.

Hoang Manh Cuong ani státní zástupkyně se k trestu nevyjádřili. Pokud se
odvolají, bude se případem zabývat Vrchní soud v Olomouci.


Video