Dopadení bytaři ´navštívili´ dvacet měst

  • 1
Policisté dopadli v Opavě dvojici mužů podezřelých ze série vloupání. Jen letos zřejmě stihli vykrást čtyřicet bytů a způsobit škody téměř za milion. Zadržení muži ve věku 30 a 38 let pocházejí z Orlové na Karvinsku. Policie je stíhá za krádeže a porušování domovní svobody.

Kriminalisté společně s policejní zásahovou jednotkou dopadli muže v úterý kolem desáté hodiny dopoledne v opavské čtvrti Jaktař.

"Jsou podezřelí ze spáchání sériové trestné činnosti - vloupání do bytů," uvedl mluvčí opavské policie René Černohorský.

"Oba už byli v minulosti odsouzeni za podobnou trestnou činnost. U jednoho se proto rozhoduje o uvalení vazby, u druhého o nástupu do vězení k výkonu trestu odnětí svobody," dodal.

První byt měli muži vyloupit 27. ledna v Opavě. Dovnitř vnikli po rozlomení fabky. Stejným způsobem poté "vybrali" byty ve městech na severní i jižní Moravě, ale několikrát zajeli až na východ Čech, do Ústí nad Orlicí a České Třebové.

Kde podle policie kradli: Bruntál, Česká Třebová, Frýdlant nad Ostravicí, Hlučín, Hranice, Jablůnkov, Krnov, Kroměříž, Nový Jičín, Opava, Ostrava, Otrokovice, Přerov, Třebíč, Třinec, Ústí nad Orlicí, Valašské Meziříčí, Vsetín, Zlín, Znojmo

Naposledy se vloupali do bytu v Krnově na Bruntálsku.

Policie při domovní prohlídce u podezřelé dvojice zajistila důkazy včetně některých věcí z vykradených bytů.

"Šetření je teprve na začátku. Je možné že zadržení muži toho mají na svědomí víc," dodal René Černohorský.


Video