Sražená dívka skončila se zlomeninou bérce v nemocnici. Ilustrační foto

Sražená dívka skončila se zlomeninou bérce v nemocnici. Ilustrační foto | foto: MF DNES

Dívka odnesla střet s policejním vozem zlomeninou

  • 12
Policejní auto srazilo v obci Sedlečko u Karlových Varů sedmiletou dívku. Má otevřenou zlomeninu nohy. Zpoza vysokého plotu vběhla přímo před vůz, jeho řidič už nemohl srážce zabránit.

"Holčička utrpěla otevřenou zlomeninu bérce. Po ošetření ji zdravotníci transportovali na chirurgickou ambulanci karlovarské nemocnice," uvedl mluvčí karlovarské záchranky Lukáš Hutta.

Policie uvedla, že za otevřenou zlomeninu nohy si může dítě samo. "Dívka náhle vběhla na silnici zpoza plaňkového plotu, který byl větší než ona. Policista za volantem proto nemohl dítě vidět," řekla policejní mluvčí Zdeňka Papežová.

Auto patřilo policistům z nedaleké Kyselky. Z protokolu o nehodě vyplývá, že řidič jel pomalu. Služební jízda byla povolená a zkouška na alkohol byla negativní.

Místní lidé se se nehodě nediví. "Děti si rády hrají na frekventované silnici, proto tady jezdím zvlášť opatrně," řekla Eva Karasová ze Sedlečka. Jiří Veselý, starosta nedaleké Dubiny, pod kterou Sedlečko patří, poznamenal, že si děti oblíbily hru na vozovce, i když nedaleko mají dětské hřiště.

Zhruba stejně starou dívku sraženou autem museli v neděli ošetřovat i zdravotníci z Plzeňsku. S těžkým zraněním skončila v nemocnici. Na Blanensku zase po poledni srazil tříletou dívenku vlak. Holčička, která si hrála u kolejiště, při převozu do nemocnice zemřela. - více zde

,

Video