Dělnice se přiotrávily v balírně zásilek

  • 15
V balírně zásilek v Plzni unikl neznámý plyn. Dvě pracovnice se přiotrávily při vybalování balíků s textilem. Skončily v nemocnici. Hasiči halu evakuovali, žádnou nebezpečnou koncentraci ale nenaměřili. Místnost totiž už někdo před jejich příjezdem vyvětral. Případ převzali hygienici.

Záchranáři jeli do Chebské ulice v Plzni krátce po osmé hodině ráno. Dvěma pracovnicím firmy Katalog Servis se udělalo špatně při balení zásilek.

"Zaměstnankyně v jedné hale vybalovaly a třídily balíky s oblečením. Náhle se dvěma z nich udělalo nevolno, začaly kašlat, kýchat a slzet," sdělila iDNES policejní mluvčí Michaela Altmannová.

Ostatní ženy zavolaly záchranku a hasiče. Protože se i u dalších dělnic začaly projevovat podobné příznaky, nařídili hasiči halu evakuovat. Z budovy vyvedli 45 lidí.

Dvě ženy ve věku 33 a 48 let skončily v nemocnici. "Převezli jsme je na Emergency, protože nebylo jasné, o jakou látku se jedná. Pacientky byly při vědomí, zvracely a kašlaly," řekl iDNES mluvčí plzeňské záchranky Miroslav Bukovjan.

Dodal, že později byly přemístěny z pohotovosti na centrální příjem nemocnice, kde zůstaly na pozorování. Po šesti hodinách je lékaři propustili domů.

Nikdo další se podle něj už nepřiotrávil. Halu mezitím prozkoumali hasiči ve speciálních oblecích a dýchací technice.

"Specialisté ze Školícího střediska a laboratoře Třemošná odebrali vzorky. Látka patrně unikla z krabice. Analýza vzorků se dokončuje," sdělil iDNES mluvčí hasičů František Vaško.

Podle něj ale není jisté, zda se podaří zjistit původ látky. "Objekt byl totiž odvětrán už před příjezdem hasičů a krabice, ze které mohla látka uniknout, byla zlikvidována," dodal Vaško.

Hygienici také na místě změřili stopové množství nebezpečných látek. Případ prověřuje i úřad bezpečnosti práce.


Video