Další pašerák cigaret uvízl v síti

Český Těšín - Přes 80 tisíc neokolkovaných cigaret se pokusil převést z Polska přes hranice třiačtyřicetiletý muž z Českého Těšína. Celníci cigarety objevili ukryté ve voze. Muž se pokusil stát na daních připravit o víc jak 170 tisíc korun. Během týdne je to již druhý pašerák, který uvízl v policejní síti. Přes haniční přechod v Chotěbuzi se pokusil pětadvacetiletý cizinec propašovat 47 kartonů, které schoval za blatníky svého automobilu.
"Muž z Českého Těšína byl obviněn z trestných činů krácení daně, poplatku a podobné povinné platby, porušování předpisů o oběhu zboží ve styku s cizinou a pokusu o porušení předpisů o nálepkách k označení zboží," informovala mluvčí severomoravské policie Dagmar Bednarčíková.

Sedmatyřicet kartonů cigaret se před ním pokusil přes česko-polský hraniční přechod v Chotěbuzi na Karvinsku převést pětadvacetiletý cizinec. Muž ukryl přes devět tisíc cigaret za blatníky svého osobního automobilu, kterým přijel z polské strany. Jak uvedla mluvčí policie Soňa Bradáčová, muž se pokusil připravit stát na celních poplatcích a daních o víc jak 12 tisíc korun.

"Kartony cigaret nepřihlásil k proclení a ukryl je před celní kontrolou v konstrukčních dutinách vozu Fiat Bravo mezi zadními blatníky a vnitřním čalouněním vozu," uvedla Bradáčová. Jak dodala, muž byl obviněn z  trestného činu porušení předpisů o nálepkách a je stíhán a svobodě.

Video