Lukáš Kopecký může za brutální vraždu dívky dostat až výjimečný trest. (28.

Lukáš Kopecký může za brutální vraždu dívky dostat až výjimečný trest. (28. listopadu 2011) | foto: ČTK

Soud zpřísnil vrahovi trest za podříznutí milenky. Ve vězení bude 25 let

  • 69
Vrchní soud v Olomouci zpřísnil trest Lukáši Kopeckému za brutální vraždu devatenáctileté dívky v Hulíně na Kroměřížsku a poslal ho do vězení na 25 let. Vyhověl tak odvolání státního zástupce, který přísnější trest požadoval.

Zlínský krajský soud uložil muži loni v prosinci trest 22,5 roku vězení. Proti verdiktu se odvolal i obžalovaný, ale vrchní soud jeho odvolání zamítl. Odsouzený svoji milenku škrtil a pak jí téměř uřízl hlavu.

Podle obžaloby Kopecký, pocházející ze Zlína, dívku zavraždil v jejím bytě loni v červnu.

Osudné noci 9. června 2011 přišel do jejího bytu, kde nejprve měli sex. Po hádce ale dívku napadl. Údajně mu řekla, že prozradí jejich milenecký vztah. Mladík dívku nejprve několik minut škrtil do doby, kdy si myslel, že je mrtvá.

Když po krátké chvíli začala jevit známky života, zasadil jí kuchyňským nožem nejméně sedm hlubokých ran do krku, čímž částečně oddělil hlavu od těla. Dívka na místě zemřela.

Po činu se Kopecký, kterého znalci označili už dřív za agresivního cholerika (více zde),  podle soudu snažil v bytě smazat stopy. Před odchodem ještě odcizil počítač, který patřil příteli zavražděné. Pak ho prodal v zastavárně. Kromě vraždy jej tak soud uznal vinným i z krádeže.

,

Video