Dopravní nehoda u Vítkova. (2. ledna 2010)

Dopravní nehoda u Vítkova. (2. ledna 2010) | foto: HZS Moravskoslezského kraje

Auto plné mladíků najelo do stromu, další dvě skončila v příkopu

  • 35
Tři auta skončila dnes po poledni v Moravskoslezském kraji v místech, kam jejich řidiči rozhodně jet nechtěli. Dvě v příkopu, třetí narazilo do stromu a zranili se v něm čtyři mladíci. Během necelé hodiny havarovalo v kraji další auto. Záchranáři ošetřili celkem sedm lidí.

Hasiči vyjížděli mezi třináctou a čtrnáctou hodinou do Šilheřovic, Vítkova a Lomnice, záchranáři pak ještě do Pražma.

V Šilheřovicích skončil v příkopu Renault Clio. Zatímco záchranáři ošetřovali ženu s poraněním hlavy, hasiči se starali o to, aby z převráceného vozu nic nevyteklo do potoka. Nebezpečí odvrátili otočením vozidla na kola a ohraničením místa sorpčním hadem, popsal mluvčí krajských hasičů Petr Kůdela.

V autě se zranili čtyři mladíci

U rybníka mezi Vítkovem a Klokočovem vyjelo auto se čtyřmi mladíky ze silnice, narazilo do stromu a převrátilo se.

Dva devatenáctiletí mladíci utrpěli lehčí až středně těžká zranění. Jejich vrstevník byl v bezvědomí a přímém ohrožení života. "Lékař zjistil mnohočetná poranění v oblasti hlavy a mozku, hrudníku a dolní končetiny," sdělil mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl.

Po připojení k umělé plicní ventilaci ho vrtulník transportoval do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. Do péče lékařů se v podvečer dostal i poslední pasažér z vozu, šestnáctiletý mladík. V nemocnici skončil s podezřením na lehčí poranění hrudníku.

Další nehoda se stala v Lomnici, kde auto skončilo v příkopu u potoka. Záchranáři ošetřili třicetiletého muže s poraněním hlavy. "Utrpěl středně těžké zranění, byl však při vědomí a se zdravotníky komunikoval," uvedl Humpl. Auto pomohla vrátit na silnici vyprošťovací Tatra 815.

Pár minut nato vyjela záchranka k nehodě do Pražma na Frýdecko-Místecku. "Čtyřiapadesátiletý muž byl zraněn na hlavě, lékařka pojala podezření na poranění mozku. Muže transportovali na úrazovou ambulanci nemocnice ve Frýdku-Místku," doplnil mluvčí.


Video