Kvůli anonymu policie vyklidila devět škol v Rumburku. Ilustrační foto

Kvůli anonymu policie vyklidila devět škol v Rumburku. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Anonym vyhnal děti z devíti škol z Rumburku

  • 10
Policie v Rumburku evakuovala dopoledne všechny školy ve městě. Neznámý člověk zavolal kolem osmé hodiny městské policii a oznámil, že v jedné z nich je uložena bomba. Kriminalisté nakonec žádnou třaskavinu nenašli.

Policie musela ráno vyklidit rumburské základní a střední školy. Volající podle ČTK kromě hrozby bombovým útokem také požadoval hotovost v řádech milionů korun.

Do budov vyrazili psovodi společně s kriminalisty.

"Operace byla ukončena krátce po jedenácté hodině," řekl iDNES.cz mluvčí děčínské policie Jan Šmíd s tím, že kriminalisté začali pátrat po telefonujícím.

Evakuace se dotkla devíti škol. Na Střední zdravotnické dokonce narušila plánované maturity. "Čtyři maturanti, kterých se dopolední zkoušení týkalo, využili nabídky náhradního prostoru," uvedl ředitel školy Milan Jirsák.

Ovšem mezi vyklizenými budovami byla i Speciální základní škola, jejíž ředitel Vladimír Šamša uvedl, že se u nich policie neobjevila.

"Děti měly náhradní program v přírodě a v poledne jsme je pustili domů. Policie se u nás ale ještě nezastavila, tak tam volám, jestli na nás nezapomněli," řekl iDNES.cz krátce před půl druhou odpoledne.

Na ostatních školách měli žáci také náhradní program, nebo dostali ředitelské volno.


Video