Majitelka rybku našla až po třinácti hodinách. Přesto je Ginger v pořádku. Ilustrační foto.

Majitelka rybku našla až po třinácti hodinách. Přesto je Ginger v pořádku. Ilustrační foto. | foto: Profimedia.cz

Rybka vyskočila z akvária a přežila bez vody třináct hodin

  • 16
Kuriózní vánoční dárek letos dostala britská důchodkyně Barbara Woodfordová. Zlatá rybička, kterou doma chovala, ráno vyskočila ze svého akvária. Žena však spěchala do práce a nemohla ji hledat. Večer pak rybku našla za skříňkou, kde bez vody přežila třináct hodin.

Rybku pojmenovanou Ginger dostala jedenašedesátiletá žena v říjnu k narozeninám. Už od začátku prý často vyskakovala z vody, majitelka tomu ale nevěnovala nijak velkou pozornost. "Rybky se vynořují, když potřebují více kyslíku, na tom není nic neobvyklého," řekla Woodfordová britským médiím.

O Vánocích však Ginger vyskočila tak vysoko, až vypadla mimo akvárium. "V sedm hodin ráno jsem nádržku viděla prázdnou, chvíli jsem rybku hledala, ale musela jsem odejít do práce," uvedla důchodkyně.

Během dne už se žena smířila s tím, že svoji rybičku nadobro ztratila. Večer ale ještě zkusila odsunout skříňku, na které akvárium stálo, a Ginger objevila. "Sebrala jsem ji a vrátila do vody. Okamžitě začala plavat, je to jako opravdový zázrak," sdělila důchodkyně.

Podle expertů dokáží ryby přežít bez vody poměrně dlouho, dokud jim nevyschnou žábry. Tento případ je ale i podle nich výjimečný.


Video