Diskuze

Novou občanku lze vyřídit i během referenda

Úřady pražských městských částí otevřou i o referendu. Pomohou tak těm, kteří by se ho kvůli neplatnému dokladu nemohli zúčastnit. "Občanské průkazy a někde dokonce i cestovní pasy vyřídí po oba dva dny všechny městské části v Praze," řekla šéfka magistrátního odboru občansko-správních agend Ivana Odarčenková.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vladimír Iljič

14. 6. 2003 2:17
Budoucnost Evropské unie jako mlhovina Andromedy ?
Budoucnost Evropské unie jako "mlhovina Andromedy"
Je škoda, že Vladimír Špidla, jako historik, neuvedl nějaké příklady naší izolace v dějinách, aby to bylo možné posoudit. Jeho (a řady dalších, i některých představitelů KSČM) tvrzení o "izolaci" jsou neopodstatněné, nepravdivé a lživé. Například představitel Evropské komise v České republice Ramiro Cibrian na tiskové konferenci v prosinci minulého roku na otázku Haló novin: "Co by se stalo, kdyby Česká republika do Evropské unie nevstoupila" odpověděl velmi srozumitelně. Konstatoval, že pokud by občané České republiky hlasovali proti vstupu do Evropské unie, tak by se nic nestalo, "jen by existoval jiný druh vztahů mezi ČR a EU". Přitom poukázal na Norsko a Švýcarsko, které nejsou členskými státy Evropské unie a přesto má Unie s nimi dobré vztahy. Argumentace o "izolaci" je skutečně nesmyslná a je na čase s ní skončit. Nebyla by to samozřejmě situace o nic jednodušší než v případě vstupu do Evropské unie. Česká vláda by konečně musela nastoupit zásadně jinou hospodářskou a sociální politiku ve srovnání se současnou. Takovou, která by umožnila využít všech možností České republiky a postavila by na první místo růst životní úrovně občanů České republiky a tedy růst české ekonomiky v převažující míře v českém vlastnictví.
0 0
možnosti

Karel Vávře

14. 6. 2003 8:31
Re: Budoucnost Evropské unie jako mlhovina Andromedy ?
Hele, to Tvoje jméno fakt sedí. Ty jsi komouš až Ti z toho rudne zadek.
Růst ekonomiky převážně v českém vlastnictví - blbost. Jestli sis nevšiml, tak po zkrachování Vašeho rudošského impéria jsme i my ve světě a o velkých firmách nemůžeš říct jestli jsou z Japonska, Čech, či Kanady. Ale tyhle firmy sem nalejou kapitál. Český lidi si vydělaji, protože jsme velmi schopní, bez ohledu na to, co jste se z nás vy prašiví komouši snažili za desítky let udělat. A budou mít prachy, které utratí u pekaře, zelináře, za postavení domu, atd. Majitelé těchto firem utratí peníze dál a dál a dál...
Nejsem ekonom, ale tohle chápu...
0 0
možnosti

Plzenak

13. 6. 2003 20:47
TO CO PRODAVAJI V EVROPSKE UNII
MUSI BYT OPRAVDU NECO!
kdyz i vnitro vyda NA POCKANI!
obcanku cloveku s RODNYM LISTEM
A DVEMA FOTOGRAFIEMI!
 My uz o to zadame DESET LET!
a s pani Odarcenkovou to zatim jeste
ani nehnulo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Nekteri" Cesi v USA :-) :-0 :-)
0 0
možnosti

timi

13. 6. 2003 21:25
Re: TO CO PRODAVAJI V EVROPSKE UNII
Kdyz jste v USA deset let tak na co je Vam ceska obcanka?
0 0
možnosti