Lup vyfotil zloděje při činu

  • 8
Britské univerzitní město Cambridge vychovává nejen budoucí vzdělance, ale i lidi, kteří si nenechají líbit drzost zlodějů. Příkladem může být muž, který nachystal past na lapky, kteří by chtěli ukrást jeho počítač. Zloděj skutečně přišel, s lupem ale daleko neutekl.

Majitel počítače se po předchozích krádežích naštval a před odjezdem na dovolenou zabudoval do svého stroje  digitální fotoaparát. Ten se pomocí pohybového čidla automaticky zapnul, když někdo s počítačem manipuloval.

Ještě důležitější však bylo, že záběry z fotoaparátu byly okamžitě zaslány e-mailem na počítač, který měl majitel sebou na dovolené. Ten si tak mohl prohlédnout obličej lupiče, který právě jeho počítač kradl.
 
Okradený záběry zloděje ihned předal policii, která už mohla jít najisto. Zadržení a usvědčení "známé firmy", devatenáctiletého Benjamina Parka, bylo už pro policisty snadné. Mladíka soud jako recidivistu poslal na 11 měsíců do vězení.

Policie vyjádřila šikovnému majiteli počítače veřejné uznání. "Takové opatření nám práci velmi ulehčuje," řekl policejní mluvčí.

,

Video