Zbloudilí turisté se živili pavouky a hady, pili vodu z řek

Zbloudilí turisté se živili pavouky a hady, pili vodu z řek | foto: Profimedia.cz

Francouzští robinsoni přežili 52 dní v pralese

  • 9
Jejich příběh připomíná epizodu ze seriálu Ztraceni. Dva francouzští turisté vyrazili na túru tropickou džunglí Francouzské Guyany. Cesta jihoamerickým tropickým pralesem měla trvat necelé dva týdny, místo toho je nikdo neviděl celých 52 dní. Během nich si vytrpěli své.

"Pili jsme vodu z řek, jedli jsme palmová zrna, hmyz, žáby, pavouky a hady," vyprávěl Loic Pillois, jeden z pohřešovaných.

Největším zdrojem potravy během sedmi týdnů v džungli, kterou zalívaly silné proudy deště, jim bylo želví maso. Nedostatečná strava oslabila především druhého ztraceného, Guilhema Nayrala. Zhubl o dvacet kilo.

Dobrodruzi, kteří v Guyaně nebyli poprvé, sešli na své stokilometrové pouti z cesty. Když si to uvědomili, zastavili se na jednom místě a zkoušeli se zapáleným ohněm na sebe upozornit záchranáře.

Ti je však přes husté koruny stromů neviděli a zoufalí "trosečníci" jen slyšeli helikoptéry, které přelétávaly nad jejich hlavami. Po třech nedělích marného čekání se rozhodli vydat znovu na cestu.

Nayral však už nemohl dál, a tak se jeho kamarád vydal hledat spásu sám. Našel ji záhy, takže jeho společník mohl být také zachráněn.

Paradoxní je, že se celou dobu pohybovali v blízkosti vesnice Saul, která byla původním cílem jejich cesty.


Video