Na dortu pro syna Campbellových mohla být i svastika. (ilustrační foto)

Na dortu pro syna Campbellových mohla být i svastika. (ilustrační foto) | foto: Profimedia.cz

Cukrář odmítl upéct dort malému Hitlerovi

  • 17
Překvapení i zděšení vzbudila u cukrářů z New Jersey objednávka rodiny Campbellových. Pro svého tříletého syna chtěli nechat upéct dort se jménem vůdce nacistického Německa. Cukráři odmítli, narozeninový dárek malému Adolfovi nakonec Campbellovi koupili v Pennsylvánii.

Když pětadvacetiletá Deborah Campbellová zavolala do cukrárny a oznámila jméno svého syna, přepojili ji raději rovnou k vedoucímu. Ten její objednávku ale rychle odmítl.

Campbellovi se ovšem s nepochopením cukrářství i místního tisku, který o incidentu informoval, nechtějí smířit. Syna prý pojmenovali po Adolfu Hitlerovi, protože se jim jméno jednoduše líbilo a "nikdo jiný na světě se tak nejmenuje".

Rodina nakonec uspěla v obchodě v Pennsylvánii, kde jim dort upekli. Narozeninového večírku se prý zúčastnilo dvanáct lidí včetně několika dětí míšenců.

Na dortu měla být i svastika

Pětatřicetiletý otec Heath Campbell si myslí, že by lidé neměli hledět do minulosti, ale spíše do budoucnosti a měli by umět přijmout změny. "Musí akceptovat jméno. Jméno je jméno. To dítě vyroste a nebude dělat to, co dělal Hitler," zlobil se nepochopený tatínek.

Podle obchodu, kterému cukrárna náleží, ale nejde ze strany Campbellových jen o nepochopení. V předchozích letech prý chtěl otec malého "Dolfiho" dát na dort udělat i svastiku. Pochybnosti o nezaujatosti rodiny, která odmítá, že by jakkoli sympatizovala s nacismem, zesilují i jména dalších dvou dcer. JoyceLynn Aryan Nation (árijský národ) Campbellová a Honszlynn Hinler Jeannie Campbellová nepatří mezi typická americká jména.


Video