Diskuze

Pískání a transparenty. Čunek na náměstí obhajoval novou nemocnici

Dva týdny chybí do krajských voleb a emoce kolem nové nemocnice ve Zlíně sílí. Hejtman Jiří Čunek v pondělí vystoupil na demonstraci svolané iniciativou Zachraňme Baťovku, která se konala na náměstí Míru. Od pořadatelů dostal na své vyjádření pouze dvě minuty.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak kdo by nechtel novou nemocnici. Zeptejte se kdo chce nove auto. Taky bude malo odpurcu. Cunek by mel rict bude nova nemocnice a kazdy na ni vytlacte patnact litru vcetne deti a duchodcu. Protoze tolik to kazdeho bude stat a kdyz ne jeho tak jeho deti a vnoucata, a samozrejme o to vic. Pak by se teprve videlo kolik ma nova nemocnice priznivcu.

0 0
možnosti

Jedna budova nemocnice, pak přijde Covid nebo něco jiného a máte to v celé nemocnici, super

2 0
možnosti

Určitě máte větší šanci odchytit člověka s Covidem, když má nemocnice jeden hlavní vstup, než když těch vchodů (do jednotlivých budov) jsou desítky.

0 0
možnosti

Pan Čunek měl v programu svoje pevné místo v programu. Předem byl informován, aby došel v 6 hodin večer, kdy měl vystoupit. Místo toho si přišel až okolo 7., hodinu poté, kdy měl být oficiálně uveden. Jeden z hlavních organizátorů akce se jej kriticky zeptal, kde byl, že už na něj čekají skoro hodinu. Zároveň řekl, že když si přišel takhle pozdě, dává mu pouhé dvě minuty na to, aby promluvil k přítomným lidem. Tolik k údajné prasárně ze strany pořadatelů.

2 0
možnosti
Foto

J91i67r22i 14C43i56z

15. 9. 2020 12:51

Diskutujicim stavebnim expertum je asi nutno pripomenout par detailu. Predevsim pokud zacnete neco noveho stavet, musite to dokoncit za kazdou cenu, protoze preruseni stavby z jakehokoliv duvodu prinasi velke ztraty (zakonzervovani, hlidani atd). Dale stavba umistena tesne vedle jedine hlavni komunikace ve Zline prinese jeste vetsi problemy pro vsechny, nez jsou doposud (nakl. auta s vykopkem, materialem, hluk, prach, znecisteni cesty ap.). Bydleni v Malenovicich vedle megastavby bude jen pro hluche a velmi odolne obcany. Rekonstrukci cehokoliv muzete rozdelit do nekolika etap i za provozu zbytku a navic jiz zde mate inz. site, na ktere se muzete bez problemu pripojit, coz ovsem u megastavby neni mozne, vse musite pro stavbu udelat nove. Ze se do starsi nemocnice neinvestovalo temer do zadnych uprav svedci o jednom, ze vedeni kraje postupovalo ve stylu socialismu, kdy se nechalo mnoho staveb skoro spadnout a pak se za mnohem vetsich nakladu stavelo znovu nebo opravovalo. Zlin potrebuje vyresit predevsim dopravni situaci, nikoliv se zabyvat meganemocnici.

3 8
možnosti

P28e39t22r 94D78r57a80p79a44l

15. 9. 2020 13:46

Mezi otrokovicemí a zlínem stojí tolik nových "megastaveb", že problém s logistikou určitě nijak zásadní nebude. inženýrské sítě se budou muset dělat i v té staré právě proto, že jsou asi původní.

4 1
možnosti

Podstatné jsou dvě věci: Čunek si za něco koupil některé zastupitele, aby se znovu hlasovalo, i když už bylo odhlasováno, že se stavět nebude. Druhá věc je, že neexistuje srovnávací studie, která by řádně technicky a ekonomicky porovnala obě varianty. Prostě čuňkárna

5 11
možnosti

P15e31t62r 72N50o30v13á32k

15. 9. 2020 13:49

Na co srovnávací studie, když existují studie vypracované na rekonstrukci a zároveň i studie na výstavbu nové nemocnice.

0 1
možnosti

tuhle jsem jel přes Kroměříž a tam vidím bilbord, na kterém Čunek slibuje miliardu na kroměřížskou nemocnici.

Čunku. Však vy moc dobře víte, že ty miliardy odnikud vytáhnete.

3 0
možnosti

"Zmíněná iniciativa pozvala na náměstí zástupce šesti stran (ANO, ODS, Piráti, Trikolóra, KSČM a SPD), kteří podepsali prohlášení, že pokud to složení zastupitelů po volbách umožní, zruší zakázku na projekt nové nemocnice."

Co to jako má teď být? Kdyby se loni někteří zastupitelé nezdržovali hlasování a kdyby radní ODS či zastupitelé SPD nepodpořili Čunka, tak žádná iniciativa teď nemusí být!!;-€

"V červnu bylo pro stavbu nemocnice jen 21 zastupitelů z 41 přítomných, proti jich bylo osm, 12 se zdrželo. Pro stavbu tehdy byli lidovci, zástupci hnutí STAN a radní Jan Pijáček (ODS), pro byli také dva zastupitelé opoziční SPD. Proti návrhu hlasovali či se zdrželi Stanislav Devátý (ODS), zástupci ANO a opozice." Zdroj: https://www.idnes.cz/zlin/zpravy/nemocnice-zlin-stavba-zastupitelstvo-hlasovani.A191216_180215_praha-zpravy_zuf

2 0
možnosti

P22e17t58r 31N38o37v77á56k

15. 9. 2020 12:13

Buďme rádi, že se něco staví.

Vše co máme se postavilo za komunistů a nyní se staví jen nákupní centra....

Všechno jednou zestárne. A je pravdou že nová nemocnice je prostě nová. (rekonstrukce za provozu není taky zadarmo, je to jako s rodinným domem. Je prostě levnější začít na "zelené louce").

5 4
možnosti

Hlávky zelí nechtějí novou nemocnici.....;-DCo je důležitější než zdraví?Stará nemocnice je na konci své životnosti a rekonstrukce by byla mnohem dražší.Nechápu ten odpor.;-(

10 8
možnosti

A měl byste odkaz na nějaké NEZÁVISLÉ porovnání obou variant?? ;-)

4 1
možnosti

Čunek má pravdu. Každý ví že rekonstrukce bývá dražší nežli postavit novou. A to že tam paní rodila je argument jak stehno.

Pěkný den všem.

10 7
možnosti

Mno tak každý to neví ;-) existuje starší (a dle mého dobrý) projekt na rekonstrukci KNTB tuším z roku 2008, o kterém se nemluví a Čunek ho absolutně ignoruje. A pokud si vzpomínám dobře, tak náklady na rekonstrukci v něm činily polovinu stávajícího rozpočtu nové nemocnice.

Navíc původní rozpočet byl 12 miliard Kč a jako mávnutím kouzelného proutku je 8 miliard Kč, což mi přijde... zvláštní. K tomu připočtěte, že Čunkovi zdarma(!!!) radí odborníci z Penty. A konečně poslední "bodka": než se nová nemocnice postaví, tak se stejně budou sypat miliony do stávající nemocnice (na údržbu, opravy), takže je možná opravdu lepší ta rekonstrukce. Nehledě na fakt, že je tu nová onkologie, záchranka...

4 4
možnosti