Diskuze

Řidiče děsí plánovaná oprava mostu v Hradišti, očekávají kolaps dopravy

Moravní most v Uherském Hradišti, jednu ze dvou přístupových cest do města ve směru od Brna, čeká zásadní rekonstrukce. I když práce, jež společně platí Ředitelství silnic a dálnic ČR a radnice z Uherského Hradiště a Starého Města, mají začít až v roce 2023, zpráva budí už dnes obavy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MF

A přitom by stačilo Malinovského u UANu protáhnout až k řece, přemosti a napojit ji s odboučkou na obchodní zonu až na křižovatce Huštěnovická se silnicí 55

0 0
možnosti
LK

A co armáda, nepomohla by s výstavbou dočasného pontonového mostu ? V Plzni, při opravě Malostranského mostu, to takhle cca 2-3 roky bylo v provozu...

1 0
možnosti
Foto

Opět se ukazuje, že hradiští konšelé dlouhodobě podceňují přetíženost dopravy ve městě a že nehledají řešení a spoléhají pouze na výstavbu D55. Prostě jeden most přes řeku Moravu ve městě nestačí a stačit nebude. Přitom o problémech se ví desetiletí, ale pravicová koalice řešení nehledá. Dnes je problém dostat se do Kunovic, ale přetíženost dopravy je každodenní. A to nehovořím o zvýšených emisích a hluku ve městě. Pane starosto začněte konečmě konat.

1 0
možnosti
JZ

A kde by ten most jako měl být, aby dával smysl?!

0 0
možnosti
JH

J25a63n 39H68e95č56a

21. 9. 2021 23:03

Neznam casovy rozsah, ale jako dopravci mi dela kazda takova zprava vrasky na cele. Je to pak kolikrat opravdu veliky problem, kdy pokud obsluhujete zrovna tuto oblast a jezdite tam kazdy den, znamena neumerne naklady a co hlavne, pokud to prestane bavit zamestnance stat kazdy den hodiny v kolonach, tak se na to vykasle a mate tak poklizene.

Proto me nejvic vytaci pristup zadavatele a vykonavatele u techto staveb, kdy by se dle meho melo pracovat nepretrzite (hluk nehluk) a zkratit tak cas na polovinu. Momentalne to vidim na pracich u Kunovic, ktery je extra dulezity a omezuje neuveritelne dopravu. Proc se nepracuje 24h denne a neni usek rozsektorovan tak, aby na nem pracovalo nekolik pracovnich cet, opravdu nechapu?!

0 2
možnosti
MZ

Jako dopravce - zaměstnavatel - jistě znáte pasáže zákoníku práce týkající se pracovní doby a doby odpočinku ....

Máte-li ve firmě jeden pracovní stroj příslušného typu a jednoho strojníka - další na pracovním trhu prostě nejsou - tak může pracovat jen osmičky, pokud budete mít náhodou dva, tak můžete udělat dvanáctkový turnus - týden práce / týden volna ale, řekněme skupinu 30 zaměstnanců, rozdělíte na dvě skupiny po 15, takže práci stejně nezrychlíte .. Vysoutěžená firma má určitý počet zaměstnanců a tomu přizpůsobila časovou nabídku a cenu ... konkurence je na tom stejně ... nebo to uděláme rychleji - nikoli za polovic, ale za dvoj / trojnásobnou cenu .... Práce v noci a noční BOZP holt něco stojí ... a musíme ty lidi "nějak uplatit", aby to byli ochotní dělat a hlavně je musíme sehnat od někoho jinému a tomu za půjčení zaplatit ...

Co je na tom k nepochopení ?

0 1
možnosti
IM

I54v94a15n 22M86a53ř49á11k

21. 9. 2021 18:48

Pokud bude do té doby dokončena práce v Kunovicích, tak určitě nevznikne žádný zásadní problém. Holt to v určité době nebudeme mít tak jednoduché, jak jsme si myslely.

1 0
možnosti
MU

Nevznikne problém? Dyt to je jediná spojka Starého Města a UH. Za desítky let nedokázali vybudovat druhé přemostění 50 metrů široké řeky.

3 0
možnosti
BG

Když dostanu varování, že někde bude uzavírka a hrozí kolony, zařídím se podle toho. Když tohle varování dostane autíčkář, samozřejmě vezme auto a společně s ostatními tu kolonu vytvoří. A pak se diví. I přes to varování vytvoří ještě horší situaci než kdy dřív. Proč by se taky namáhal s vymýšlením nějaké alternativy?

1 3
možnosti
OH

A kde je obchvat či spíše spojka I/55 se II/497 směrem k Mesitu? Kdo se bude chtít dostat do Hradiště, tak jedině nechat auto na parkovišti u Albrerta a dojít po lávce do centra pěšky.

1 0
možnosti
JZ

Tak si to ti ze západního břehu Moravy holt objedou přes obchvat a přijedou do UH od Kunovic. Nebudou stát v koloně a cesta jim líp uteče. Je třeba dívat se na věci i pozitivně, když to jinak nejde. Nadáváním se ta oprava nezrychlí.

2 1
možnosti
PZ

P14a19v49e16l 48Z85e21m24e88k

20. 9. 2021 12:46

Jakožto místní rodák tvrdím, že problémy s dopravou by byli třetinové , kdyby se už dávno realizoval kompletní obchvat města . Takto jen zažijeme to , co ostatní obyvatelé jiným měst v ČR , kdy doprava autem kamkoliv je více než jízda , popojíždění v nekonečných kolonách aut ..

1 0
možnosti
JU

Pěkně rozdrbané Hradiště. Teď jsou několikakilometrové kolony kvůli uzavírce z jiné strany kvůli neprůjezdnosti Kunovic. Hned, co si řidiči vydechnou, čeká je pak další zářez. Inu radní slovutného města jedou bomby ;-D

0 1
možnosti
PZ

P51a35v42e37l 40Z56e17m96e38k

20. 9. 2021 12:48

No ono se to bohužel jinak vyřešit nedá , viníkem je více než místní radní stát , potažmo ŘSD a parlament , ti všichni nás svojí liknavosti při přípravě tzv.liniovych staveb dostali do dnešní situace ...

1 0
možnosti