Nehoda na silnici I/50 u obce Střílky na Kroměřížsku měla tragické následky.

Nehoda na silnici I/50 u obce Střílky na Kroměřížsku měla tragické následky. | foto: HZS ZK

Po těžkém střetu na Kroměřížsku zemřela spolujezdkyně, z auta vypadl motor

  • 1
Jeden lidský život a několik zraněných si vyžádala nehoda poblíž benzínové stanice u Střílek na Kroměřížsku. Mladá řidička tam v noci nezvládla řízení a střetla se s protijedoucím autem. V obou vozech cestovaly i malé děti, skončily v nemocnici.

Nehoda se stala v úterý před jedenáctou hodinou večer na silnici I/50 za čerpací stanicí Motrans.

„Jednadvacetiletá řidička osobního automobilu Citroën jela od Brna směrem na Uherské Hradiště. Z doposud nezjištěných příčin přejela v pravotočivé zatáčce do protisměru, kde se čelně střetla s protijedoucím vozidlem Škoda Octavia,“ popsala kroměřížská policejní mluvčí Barbora Balášová.

V citroënu kromě řidičky cestovalo ještě malé dítě a třiadvacetiletá spolujezdkyně, právě ona utrpěla smrtelná zranění. Řidičku a malé dítě převezli záchranáři do nemocnice.

V protijedoucím voze jeli muž, žena a mimino. Pro těžce zraněnou spolujezdkyni musel přiletět vrtulník záchranné služby. „Žena byla ve vážném stavu letecky transportována do Fakultní nemocnice v Brně,“ sdělil mluvčí krajské záchranné služby Jakub Omelka.

„V nemocnici skončil i řidič vozidla a malé miminko, kterému hasiči věnovali dráčka Záchranáčka,“ doplnila mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Rozsah zranění u obou dětí vzhledem k jejich věku nechtěli zdravotníci komentovat.

Zásah byl dlouhý, komplikovaný a podílely se na něm záchranné služby ze dvou krajů. Hasiči asistovali při prováděné resuscitaci zraněných a poskytovali první pomoc se zdravotnickou záchrannou službou. Několika lidem na místě také zajistili posttraumatickou péči.

Střet aut byl velmi silný, z jednoho vypadl motor. „Hasiči po celou dobu osvětlovali místo nehody. U vozidel provedli protipožární opatření a odpojili autobaterii. Po střetu došlo k velkému úniku provozních kapalin, které hasiči zasypali sorbentem,“ vylíčila Javoříková.

Silnice byla až do rána uzavřena. Teprve nad ránem policisté a hasiči nechali odtáhnout vraky aut. „Hasiči poté uklidili vozovku od střepů a úlomků, které se nacházely na desítkách metrech komunikace i jejího okolí,“ doplnila Javoříková.

Provoz na silnici byl obnoven ve středu krátce před půl šestou ranní. „Policisté nehodu i nadále šetří,“ sdělila policejní mluvčí.