Policie vyšetřuje trojnásobnou vraždu a sebevraždu v Rožnově pod Radhoštěm...

Policie vyšetřuje trojnásobnou vraždu a sebevraždu v Rožnově pod Radhoštěm (srpen 2022) | foto: Zdeněk Němec, MAFRA

Trojnásobný vrah z Rožnova počkal, až žena a děti usnou, pak zastřelil i sebe

  • 37
Krajští kriminalisté v těchto dnech ukončili vyšetřování trojnásobné vraždy a sebevraždy, která se stala loni v srpnu v Rožnově pod Radhoštěm. Vyšetřovatel případ odložil z důvodu nepřípustnosti trestního stíhání, neboť pachatel zemřel.

Podle policie se potvrdilo, že devětačtyřicetiletý muž zastřelil svou partnerku, jejich dvě děti a nakonec zbraň obrátil proti sobě.

Z prověřování vyplývá, že pravděpodobně vyčkal, až oběti usnou a poté je postupně usmrtil.

Případ se stal loni na začátku srpna, policii tehdy upozornili rodinní příslušníci, kteří přišli do domu. Hlášení přišlo krátce po půl desáté dopoledne. Prakticky okamžitě policie vydala ujištění, že vrah není na útěku a lidem v okolí tedy nehrozí nebezpečí.

V klidné čtvrti rodinných domů žila mladá rodina krátce, sousedé je vídali venku s dětmi, ale blíže je neznali. Událost jimi otřásla, soužití partnerů se jevilo jako harmonické.

Co přesně přivedlo devětačtyřicetiletého muže, který pracoval jako zástupce ředitele městské policie v jednom z měst na Vsetínsku, k hrůznému činu, zřejmě zůstane neveřejné. Jeho partnerka sloužila jako uniformovaná policistka, dcerky byly ve věku dva a šest let.

Případ se stal jen pár dnů po tragédii, která se odehrála v jedné z kanceláří Krajského úřadu ve Zlíně. Devětadvacetiletý muž tam během pracovní doby zastřelil svou bývalou partnerku a poté se pokusil o sebevraždu. S těžkým zraněním hlavy jej převezli do nemocnice, kde v polovině srpna zemřel.

Přestože ani tady není koho stíhat, policie zatím případ neuzavřela.