(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Jiří Benák, iDNES.cz

Zahraniční atlet po oslavě zabloudil, vlezl oknem přespat do cizího domu

  • 13
Policie obvinila mladého zahraničního atleta, který vnikl oknem do cizího domu v Otrokovicích, aby v něm přespal. V opilosti totiž zapomněl, kde je ubytovaný. Majitel na něj přivolal policisty.

Pro policisty případ začal ve čtvrtek krátce před čtvrtou hodinou ranní telefonátem od majitele rodinného domu.

„Na linku tísňového volání oznámil vloupání do jeho obydlí s tím, že pachatel je stále uvnitř. Na udanou adresu vyrazili policisté z Otrokovic, kteří nezvaného nočního návštěvníka našli v domě, kde se schoval na toaletě,“ uvedla zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Ukázalo se, že dvaadvacetiletý cizinec nezvládl alkoholovou oslavu svého úspěchu na středečním atletickém mítinku v Otrokovicích.

Do Otrokovic přijel v úterý a ubytoval se v tamním ubytovacím zařízení. Když se po oslavě chtěl přesunout na ubytovnu, tak tam kvůli své podnapilosti netrefil.

„Nejdřív zaklepal na dveře cizího domu, a když nikdo neotevřel, vytlačil okno v přízemí a vlezl dovnitř. Majitele domu vzbudil štěkot jeho psa. Uviděl na chodbě uvnitř domu cizího muže, polekal se, zavolal svému bratrovi a policistům a počkal na jejich příjezd venku,“ poznamenala Kozumplíková.

Policisté podnapilého a zmateného muže, který netušil, co se děje, zadrželi a převezli do policejní cely. Dechová zkouška u něj ukázala hodnotu téměř dvě promile alkoholu.

Policisté zahájili trestní řízení pro podezření z porušování domovní svobody, za které by mladý cizinec mohl strávit za mřížemi až tři roky.