Nehoda osobního a nákladního vozu ve Zlíně-Malenovicích měla tragické následky....

Nehoda osobního a nákladního vozu ve Zlíně-Malenovicích měla tragické následky. Jeden z řidičů nepřežil, druhý vyvázl s lehkým zraněním. | foto: ZZS ZK

Kamion se sutí se u Zlína střetl s osobním autem, jeho řidič havárii nepřežil

  • 14
Tragické následky měla ranní dopravní nehoda, která se stala ve Zlíně-Malenovicích. Starší řidič osobního vozu zřejmě vjel do protisměru, kde se střetl s nákladním vozem. Šofér osobního auta havárii nepřežil.

Nehoda se stala krátce po osmé hodině na silnici vedoucí z Malenovic směrem na Salaš. Osobák čelně narazil do nákladního vozu převážejícího stavební suť. Ta se po nárazu z kamionu vysypala.

„Z dosavadního výsledku šetření je jednou z pravděpodobných verzí, že šestašedesátiletý řidič osobního automobilu prozatím z neznámých příčin vjel do protisměru, kde se jeho vůz čelně střetl s protijedoucím nákladním automobilem,“ popsal zlínský policejní mluvčí Petr Jaroš.

Následky nehody byly tragické. „Naše lékařka po příjezdu na místo musela bohužel konstatovat, že řidič osobního auta utrpěl zranění neslučitelná se životem a na místě zemřel,“ informovala mluvčí krajské záchranky Gabriela Netopilová Sluštíková.

Zranil se i řidič kamionu, jeho vůz se po nárazu převrátil na bok. „Posádka ho zajistila v rámci přednemocniční neodkladné péče a poté pacienta převezla k dalšímu vyšetření a ošetření do úrazové ambulance Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně,“ doplnila mluvčí krajské záchranky.

K nehodě vyrazili i hasiči ze Zlína a Otrokovic. „U vozidel provedli protipožární opatření a zasypali sorbentem uniklé provozní kapaliny,“ sdělila mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

K havárii došlo na silnici mezi zlínským Malenovicemi a obcí Salaš.

K havárii došlo na silnici mezi zlínským Malenovicemi a obcí Salaš.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

Po celou dobu vyšetřování a vyprošťování vozidel byla silnice uzavřena. „Co nehodě předcházelo a jaká je její přesná příčina, to je v současné době nadále předmětem šetření zlínských dopravních policistů a kriminalistů,“ dodal Jaroš.

Podle dostupných statistik jde o sedmnáctou oběť dopravních nehod ve Zlínském kraji za letošní rok.

11. ledna 2022