Diskuze

V Napajedlích se nakazilo 19 lidí, koronavirus se rozšířil z obchodu

V Napajedlích na Zlínsku je 19 potvrzených nákaz koronavirem rozšířených z obchodu. Kraj i radnice budou testovat seniory v místních domovech důchodců, chystají i ošetření společných prostor bytových domů. Nákaza se přenesla i do sousedních Otrokovic.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DF

K podniku Fatra as Napajedla to co tu píše nějaký pan Karel Hanzelka se ani omylem nezakládá na pravdě ,spíš je to pravý opak -vím své jelikož tam pracuji 20 a více let tak by mě zajímalo kde na to dotyčný došel,nejspíš mu to nahlásilo naše slavné vedení které lže i svojím zaměstnancům prostě jen a jen peníze zdraví pracovníků jde mimo.

0 0
možnosti
DN

A co tedy není pravda? Takže nějaká hygienická opatření se ve Fatře neprovádějí?

0 0
možnosti
VB

Tohle "ohnisko" je zdá se nějaké zapeklité, nechtěl bych se pouštět do babských drbů, nicméně něco mi říká, že na nich něco bude, když je nakažených už 19. V Napajedlích se šíří informace, že prodavačky chodili do obchodu (je tam i výdejna Zásilkovny) i přesto, že u nich již bylo podezření na nákazu a údajně i potom co jim byli odebrány testy. Obchod se prý uzavřel, až když došly pozitivní výsledky.

0 0
možnosti
DN

Pokud byla první nakaženou vedoucí obchodu, která se vrátila z Thajska (jak někdo uvádí níže), to nebyla po příletu v karanténě?

0 0
možnosti
MG

Když to nikde nenahlasila, letěla třeba přes Vídeň.

0 0
možnosti
PJ

Jde o kontakt rukama.

0 0
možnosti
MV

Super vykrik do tmy. A neco jako zdroj, blizsi popsani? Nedovedu si predstavit, ze se prodavacky v obchode zahrivaji trenim dlani jine kolegyne...takze vykrik "jde o kontakt rukama" mi prijde...no...divny.

0 0
možnosti

Předpokládám, že personál dotyčného obchodu používal roušky a rovněž tak i zákazníci (za poslední cca měsíc jsem na ulici člověka bez roušky nespatřila). Tak je toto možné?

0 3
možnosti
MV

zeby tim, ze v dlouhodobem kontaktu je rousk jen prostredek pro uklidneni poblzneneho davu? Muzete chodit v opchcku (OPCH-90 PO), ale kdyz s nim neumite manipulovat a po pruchodu kontaminovanou zonou ho sundate a hodite v obyvaku na gauc, tak je k nicemu. Nehlede na to, ze v praci clovek pije, ji, to se pres rousku blbe dela.

4 1
možnosti

To by mne zajímalo, co se v tom obchodu dělo. Tyhle případy by měly být výstrahou.

6 1
možnosti
MV

Ocekavate, ze v libovolne firme, kde by byl jeden pozitivni, se nkdo dalsi nenakazi? To jste optimista. Az naiva.

Sedite s kolegou v praci, 8 hodin na ustech (postupne treba 6) rousku? Kavu chodite pit na balkon, svacite tamtez? Ono to samo proste s tema velkyma obchodama - vietnamska vecerka otevreno, ze tam vejde 10 lidi a je tam "hlava na hlave" nikoho netrapi. Ale obrovske obchodaky budou mit zavreno, protoze...protoze to je hrozne rizikoooo prece. (A uz vidim vitnamce, ktery se dobrovolne prizna, ze se potkal s pribuznym, ktery nedavno byl doma a tak podobne)...

0 0
možnosti
JN

J87a94n 33N90o81v55á69k

22. 4. 2020 20:21

Copak? Prodavačky chodily společně za prodejnu na cigárpauzu?

1 1
možnosti
MV

Nestaci treba postupne do zazemi, rychlovarka, kava, lednicka?

0 0
možnosti
PK

Asi byly v prodejně málo vysoké stropy..

5 1
možnosti

Zajímalo by mě, jak lze s jistotou prokázat, že se nakazili v tom obchodě. Řekněme, že se ukázalo, že všech těch 19 lidí v tom obchodě bylo, ovšem jsou-li z jedné obce, mohli se nakazit i úplně někde jinde, respektive někdo z nich se nakazil a pak si to řetězově předali mezi sebou.

3 2
možnosti
PA

Jsou prodavačky z toho obchodu a jejich rodinní příslušníci. Otázka je jestli opravdu i nějací zákazníci, nebo ne.

2 1
možnosti
MP

Obchod, který je prokazatelně zdrojem šíření nákazy ...

Jak to vědí, proč, co se tam stalo? To mi v článku chybí, když je to prokazatelné.

16 0
možnosti

To by mě taky zajímalo.

1 0
možnosti