Vodní biotop v Centrálním parku na Jižních Svazích ve Zlíně (červenec 2022)

Vodní biotop v Centrálním parku na Jižních Svazích ve Zlíně (červenec 2022) | foto: Jan Salač MAFRAMAFRA

Po parku na zlínských Jižních Svazích bude kroužit pojízdná prodejna

  • 2
Centrální park na největším zlínském sídlišti Jižní Svahy bude zase o něco atraktivnější. Začne v něm totiž fungovat pojízdný prodej kávy, nealko nápojů, nebalené zmrzliny, ledové tříště a dalšího občerstvení.

Radní tuto věc umožnili na několika vymezených trasách, čímž vyšli vstříc prodejcům i obyvatelům sídliště.

„Možnost koupě občerstvení v Centrálním parku zvýší komfort návštěvníkům, kteří tady tráví volný čas. Oblíbení pojízdní prodejci typu bikeshop, na které jsme zvyklí z centra města, tady budou nově obsluhovat až osm zastávek,“ uvedl náměstek primátora Michal Čížek.

Jedna je poblíž druhého segmentu, další nedaleko točny městské hromadné dopravy Kocanda nebo na konci ulice Podlesí IV.

„Celkový počet prodejců pohybujících se v tomto parku na dané trase bude z kapacitních důvodů omezen na čtyři,“ poznamenal Čížek.

Zlín má nový biotop uprostřed sídliště, aby sloužil, musí zůstat čistý

Lidé tuto možnost vítají. „Zvláště v parných dnech je fajn, když si můžete na místě koupit ledovou tříšť nebo zmrzlinu,“ uvedla Petra Nováková, která bydlí nedaleko a do parku chodí pravidelně s malou dcerou. „Ocení to zejména děti.“

Zájemci, kteří budou chtít svůj pojízdný obchod provozovat, musí o využití trasy zažádat na odboru stavebních a dopravních řízení, oddělení dopravně-správních řízení magistrátu.

„Kromě souhlasu města jakožto vlastníka komunikací a vyjádření dopravního inspektorátu policie bude v rámci povolení mimo jiné posuzován i vhodný vzhled prodejních zařízení, aby esteticky nenarušovala zrekonstruovaná veřejná prostranství v parku,“ upozornil mluvčí radnice Tomáš Melzer.