Diskuze

Baťův příjezd byl nejzásadnější událostí sametové revoluce ve Zlíně, míní historik

Před 15 lety zemřel Tomáš Baťa mladší, pokračovatel svého otce ve vedení mezinárodního obuvnického gigantu, firmy Baťa. Jaký za sebou zanechal odkaz a jak dopadl jeho návrat do rodné země po roce 1989? Nad jeho životním příběhem zejména v éře kolem roku 1989 se v rozhovoru zamýšlí historik Vítězslav Sommer z Ústavu pro soudobé dějiny AV ČR.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Co to je za kecy, tehdy jsem s rodiči na náměstí při jeho výstupu na balkon radnice byl a jestli si dobře pamatuji tak "Tomášek" jasně prohlásil že o fabriku zájem nemá, že je výroba zastaralá a vše se vyrábí v Asii a že pro regionální výrobu mu bude stačit malá pobočná fabrika v Dolním Němčí.

0 0
možnosti
Foto

J93a22n 12A63d82l27e19r

3. 9. 2023 15:06

To prohlásil hodně neurčitě, zlom přišel o rok později. Na náměstí jsem byl také, coby dospělý, takže si pamatuji, že tam šlo pouze o obecné deklamace jásajícímu davu a proklamace.

Definitivní rozhodnutí NE se dostavilo až po ekonomickém rozboru stavu podniku poradenskou firmou Deloitte v půlce roku 1990 (ano, pustili jsme do podnikových databází přímou konkurenci).

Coby jeden z bývalých ekonomů Svitu o tom cosi vím.

1 0
možnosti