ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Stanislav Heloňa, MAFRA

Divaček na fotbale přibývá, na Letné proto pro ně bude víc toalet

  • 5
Zatím jen menší opravy plánuje zlínský magistrát jako vlastník místního fotbalového stadionu Letná. Letos se zlepší sociální zařízení pro ženy. Poblíž stávajících toalet v útrobách hlavní tribuny budou dvě sanitární buňky s deseti WC.

„Půjde o doplnění současného sociálního zařízení. Měly by se tak zlepšit podmínky pro ženy, které přijdou na fotbal,“ uvedla náměstkyně primátora Jana Bazelová, která má sport na starosti.

Aktuálně prvoligový fotbalový klub FC Trinity Zlín tuto investici vítá, divaček na fotbale totiž přibývá. „Ženy na kolektivních sportech prokazují velký progres, takže bychom pro ně měli mít dostatečné sociální zařízení,“ řekl ředitel klubu Leoš Gojš.

V přestávkách fotbalových zápasů se na dámských toaletách tvoří neúměrně dlouhé fronty, což má chystaná investice změnit. Předpokládané náklady jsou čtyři až pět milionů korun.

Město na stadionu už opravilo výběhové plochy, rozvody topení v hlavní tribuně či prádelnu, sanovalo průvlaky a podlahy ve východní tribuně, pořídilo dvě střídačky nebo vyměnilo světelné zdroje ve stožárech. Od roku 2020, kdy se stalo vlastníkem, do něho vložilo přes osm milionů korun.

Fotbalový stadion ve Zlíně převezme město bezplatně, chce jej vylepšit

K větším zásahům ale nemá dost peněz. I proto zůstává otevřená otázka, jestli a kdy by mohlo dojít ke generální opravě stadionu, případně výstavbě nového. Primátor Jiří Korec bude toto téma se zástupci oddílu řešit.

„Schůzku uděláme, ať se to začne hýbat, ale velkých projektů nemáme úplně málo. V tomto volebním období určitě nebude stavební povolení,“ konstatoval Korec.

Město totiž připravuje opravu Velkého kina, proměnu náměstí Míru nebo zbourání budovy vedle radnice a výstavbu nové. Chystá také velké dopravní akce, jako je Pravobřežní příčka či obchvat Zálešné. Ve špatném stavu je i zimní stadion a také do něj magistrát investuje.

Magistrát získal fotbalový stadion od Sportovních klubů Zlín, které neměly dost peněz na jeho údržbu. I když do něho průběžně investuje, patří k nejhorším v lize.