V Bohuslavicích u Zlína srazil řidič osmiletou dívku v místě, určeném k přecházení silnice. Od nehody ujel. | foto: PČR Zlínský kraj

Řidič srazil na přechodu osmiletou dívku a ujel, hledá ho policie

  • 18
Policisté pátrají po svědcích a řidiči vozidla, které v pátek odpoledne srazilo na přechodu v Bohuslavicích u Zlína osmiletou dívku. Ta při havárii utrpěla zranění, jeho závažnost bude jasná až v následujících dnech.

Nehoda se stala mezi půl třetí a třetí hodinou odpolední.

„Dívka se před vstupem na silnici zastavila a rozhlédla. Měla v úmyslu přejít vozovku v místě vyznačeném pro přecházení chodců pod kostelem v Bohuslavicích u Zlína,“ popsala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Dodávka na přechodu smetla dvojici s kočárkem, dítě vyvázlo nezraněné

Vozidlo přijíždějící zleva od obce Salaš zastavilo a jeho řidič umožnil dívce přejít. Jakmile byla dívka v polovině vozovky, uviděla zprava přijíždět malé vozidlo pravděpodobně černé barvy.

„Jeho řidič nezastavil a do dívky narazil,“ uvedla mluvčí.

Řidič podle policie po nárazu z místa nehody odjel a dívka, přestože byla zraněná, došla na chodník.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

Policisté nyní hledají řidiče vozidla, jenž dívce umožnil vozovku přejít tím, že zastavil u místa pro přecházení. Pátrají také po řidiči, který naopak nezastavil a do dívky narazil.

Hledají i další případné svědky nehody. Informace přijme policie na tísňové lince 158.

11. dubna 2023