Diskuze

Dušené maso podle Babylóňanů. Vědci oživili čtyři tisíce let starý recept

Nejsou příliš konkrétní a detailní, ale svědčí o tom, že už babylónskému starověku záleželo na pestrých, sofistikovaných chutích. Kuchaři oné doby je míchali, používali koření, bylinky. Starobabylónské recepty, které vědci přeložili a použili v kuchyni, vedou k překvapivě důvtipným pokrmům.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Tehdejší strávníci evidentně zbožňovali jídlo, které se ztrácelo v záplavě sádla a olejů, ... oproti nám hrála v jejich jídelníčku mnohem menší roli sůl.

"Ingredience:

půl kila skopové nohy

půl šálku škvařeného ovčího sádla

půl šálku soli" 8-o8-o8-o

1 0
možnosti
Foto

Recepty perfektni, jejich oziveni je uzasne.

Co me vsak hlava nebere, ze se lidstvo nedokazalo poucit a nezbavilo se ani za tisice let takove hnusoty a zla, jako je koriandr.. ;-D

0 1
možnosti

R31a89d51e90k 31R59a10i92d62a

18. 11. 2019 7:20

Já mám koriandr třeba rád, ale jen semena, ideálně mletá.. čerstvý je hnus :D

0 0
možnosti

D57e55n46i76s 31H58u67m93l

15. 11. 2019 22:57

To bude nějaký podvrh, podle veganů přece není lidský organismus na maso přizpůsobený, protože ho začal jíst až nedávno.

5 2
možnosti
Foto

4 000 let jsou z hlediska evoluce skutecne nedavno.

2 0
možnosti

Škoda že si k tomu nepřizvali nějakýho lepšího profi kuchaře, tuplem pokud to byl pokrm a suroviny, který nikdy předtím nevařili. Ono to chce určitou zkušenost a cit umět netradiční suroviny poskládat ve správných poměrech a vařit správnou technikou, aby z toho bylo chutný jídlo a ne maglajz.

6 0
možnosti

J87a31r82d93a 63F43i59c83e42k

15. 11. 2019 17:36

Až budete shánět do toho receptu "ovčí sádlo" zkuste se raději poptávat po skopovém loji. Ovce, kozy, ale ani třeba čtyřnohé krávy, či voli žádné "sádlo" nemají.

15 0
možnosti

Co je ta roketa? Nikdy jsem to neslysela.

2 0
možnosti
Foto

Bylinka podobna rukole. :-)

2 1
možnosti