- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
"Tehdejší strávníci evidentně zbožňovali jídlo, které se ztrácelo v záplavě sádla a olejů, ... oproti nám hrála v jejich jídelníčku mnohem menší roli sůl.
"Ingredience:
půl kila skopové nohy
půl šálku škvařeného ovčího sádla
půl šálku soli"
Recepty perfektni, jejich oziveni je uzasne.
Co me vsak hlava nebere, ze se lidstvo nedokazalo poucit a nezbavilo se ani za tisice let takove hnusoty a zla, jako je koriandr..
Já mám koriandr třeba rád, ale jen semena, ideálně mletá.. čerstvý je hnus :D
To bude nějaký podvrh, podle veganů přece není lidský organismus na maso přizpůsobený, protože ho začal jíst až nedávno.
4 000 let jsou z hlediska evoluce skutecne nedavno.
Škoda že si k tomu nepřizvali nějakýho lepšího profi kuchaře, tuplem pokud to byl pokrm a suroviny, který nikdy předtím nevařili. Ono to chce určitou zkušenost a cit umět netradiční suroviny poskládat ve správných poměrech a vařit správnou technikou, aby z toho bylo chutný jídlo a ne maglajz.
Až budete shánět do toho receptu "ovčí sádlo" zkuste se raději poptávat po skopovém loji. Ovce, kozy, ale ani třeba čtyřnohé krávy, či voli žádné "sádlo" nemají.
Co je ta roketa? Nikdy jsem to neslysela.