- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Vzpomínám si na 90. léta a na svou první ženu, se kterou jsme tehdy navštívili čínskou restauraci na náměstí v Plzni - totiž opravdovou "čínu", ne nějakou vietnamskou napodobeninu, která je dnes k vidění takřka na každém rohu. Já jsem si tenkrát objednal černé vejce, byla k tomu nějaká zeleninová obloha a sójovka a podobné asijské sarapatičky. Docela mi to chutnalo. Jo a taky jsme si dali smaženou zmrzlinu, kterou jsem od té doby nikde jinde neviděl. Co se týče předmětného černého vejce, občas na něj bylo možno narazit v Carrefouru blahé paměti, kde jsem jej také kdysi koupil v jakési slevě, jelikož to asi lidi moc nekupovali. Nuž, koupil jsem jej a připravil podle návodu z prainternetu. Také v pohodě. Čili, z mého pohledu bych to nenazýval "extrémní gastronomií", nýbrž pouhou labužnickou delikatesou.
Smazena zmrzlina stopro neni "cinska". Zmrzlina se donedavna v Cine takrka nejedla.
Neprehanejte. Vetsinou se to podava na "sladko-kyselo" a takrka to nesmrdi. Chutna mi to. Je to jak zele.
Vynikající. S tím zápachem bych to zase tak nepřeháněl. Děsivější mi přijde balut, kachní vejce se zárodkem. Do toho bych jen tak nešel.
Tak zas něco pro profíky přes jazyk - nikoli delikátní, nýbrž delikatesní. Skutečný profík tuhle častou záměnu zná...
K dostání ve všech luxusních Pražských restauracích.
"Extrémně" dobrou chuť přeji autorovi při konzumaci všech prezentovaných "delikates" .