Diskuze

Extrémní gastronomie: výměšky vorvaňů jako dekadentní pochoutka boháčů

Zbožňovali ji císaři a šejkové, platilo se za ni perlami. A pochoutka zvaná šedá ambra je v luxusní gastronomii velmi ceněná i dnes. V ústech prý zanechá chuťovou stopu celého oceánu. Nesmí vás však odradit, že pojídáte vysušený velrybí exkrement.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MF

Děkuji za článek. Že se Ambra používá v kosmetice jako základ parfémů jsem již věděl. Ale že se používá i v gastronomii je pro mě novinka. A ty míchaný vajíčka na ambrovém tuku bych klidně ochutnal. Když to bylo dost dobré pro Karla II., tak je to dost dobré i pro mě. ;-D

0 0
možnosti
MB

Sprostost na n-tu

4 0
možnosti
LP

Ambra je výrazně masitá, sytě pižmová...

Pižmo (odborně a hovorově zastarale mošus) je pronikavě páchnoucí látka, kterou produkují samci kabarů pižmových při značkování svého území.:-P

4 0
možnosti
Foto

Takže koncentrovaný rybí smrad za těžký prachy. ;-(

10 0
možnosti