- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
hlavni problem je dle me v koureni... (i kdyz jiny vlivy tam nepopiratelne jsou!) - malo kdo se dozije raka plic.. vetsina kuraku umira na infarkt nebo mrtvici... v CR to dela 20.000 umrti/rok = 54 lidi/den.. u pasivniho koureni 3.000 umrti/rok = 8 lidi/den
kam se hrabou vrazdy, sebevrazdy, autonehody, pozary... to dela rocne 700 umrti/rok....
tenhle clanek by byl tak up to date v r. 1985. V soucasnosti se vi, ze : nejnebezpecnejsimi rizikovymi faktory jsou - nedostatek vytrvalostniho pohybu, koureni, nadvaha, vysoky krevni tlak a navic jeste dedicne faktory. Prvni 3 faktory muze kazdy bezproblemove ovlivnit. Z dalsich rizikovych faktoru je dulezita cukrovka, Alkohol prakticky riziko neovlivnuje a kdyz, tak male mnozstvi cerveneho vina SNIZUJE riziko. Tucna jidla a tuky v krvi jsou sice vsude zduraznovany, ale maji pro riziko relativne maly vyznam. Dulezitejsi nez exogenni ilipidy jsou ty endogenni, ktere si jatra vytvori sama, i kdyz budete cely zivot jist salat a spagety...
Nezapominejte sportovat, tak se spali vsechen nebezpecny tuk v krvy.
Když se cévy ucpou, už se s tím nic moc nenadělá, potom už s tím žije celý život a jeden infarkt následuje druhý, tady platí prevence a nejlépe začít už v mladí se stravou bez cigaret, drog a tvrdého alkoholu.
Lékař: "A kouříte?"
Pacient: "Ne."
Lékař: "Tak to je škoda."
Pacient: "Proč?"
Lékař: "Protože by Vám pomohlo přestat kouřit..."
lenže cievy sa upchajú (trombóza) aj užívaním liekov proti bolesti. zažil som. desať rokov trvalo, kým sa zrazená krv rozpustila (a cievu upchala od rozkroku po členok za dva týždne).
Povodně (25hodin denně ve zprávách) nyní Rakovina...infarkty...Nečas -- idylka
Rakovina...infarkty...vy jste dneska sama "vesela" temata...
Dneska ráno jsem zaspal, ujel mi autobus. Šéf mi nejspíše vynadá, vždycky to dělá před kolegy....
tak v ramci vyhnuti se infarktu sefovi pri vynadani dejte do drzky
Pro zdraví srdce, nižší krevní tlak jsou vhodné potraviny obsahující l-arginin - hlavně ořechy (buráky, mandle, piniové, vlašské...) pak ryby (hlavně tuňák) ale i maso(nejlépe hovězí) a vejce.V kombinaci s dostatkem vitamínu C,E a B12. Dobré pro srdce je také lněné semínko a červené víno
Hlavně aby si to někdo nevyložil tak, že sní denně pul krávy, plato vajec a celý to zalije sudem vína.