Při nehodě na Ústecku zemřela řidička, kamion a auto po střetu hořely

  • 15
Při střetu kamionu a dvou osobních aut u Povrlů na Ústecku zemřel ráno člověk, další skončil s velmi vážným zraněním v nemocnici. Kamion a jeden osobní vůz po nehodě začaly hořet.

Nehoda se stala na silnici I/62 ve směru z Ústí nad Labem na Děčín krátce před devátou hodinou. 

„Silnice je uzavřena, objízdná trasa vede přes obec Povrly,“ uvedla policie na svém twitterovém účtu. Tah se pak povedlo zprůjezdit až okolo 17. hodiny večer.

U nehody zasahovaly čtyři hasičské jednotky, kromě hašení požáru vyprošťovaly zaklíněné lidi.

Podle zatím zjištěných informací vjel kamion do protisměru. „Zemřela řidička jednoho z osobních aut,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová s tím, že přesné okolnosti a příčiny nehody budou nyní předmětem šetření.

Vedle jednoho smrtelného a jednoho těžkého zranění si nehoda vyžádala ještě tři lehká. „Dva lehce zraněné jsme převezli do Ústí, třetího do Děčína,“ upřesnil mluvčí záchranářů Prokop Voleník.

U Sulejovic skončil kamion na boku

Další vážná nehoda se dopoledne stala na silnici I/15 u Sulejovic na Litoměřicku. Ve směru na Most se také střetlo osobní auto s kamionem, ten skončil v příkopu převrácený na bok.

„Jeden člověk utrpěl vážná zranění a byl letecky transportován do ústeckého traumacentra. Dalšího člověka s lehkým zraněním jsme převezli do litoměřické nemocnice,“ sdělil Voleník.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz