ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Muž stíhaný za smrt ženy nalezené v lese už dříve spáchal pokus o vraždu

  • 11
Smrt ženy, jejíž ohořelé tělo se našlo v pátek v lese na Děčínsku, má podle policie na svědomí čtyřicetiletý muž. Policisté ho v pondělí obvinili z vraždy a dnes ho soud poslal do vazby. V minulosti už byl za pokus o vraždu trestaný.

Podle soudu bylo uvalení vazby na místě, protože muž by mohl uprchnout, skrývat se nebo pokračovat v trestné činnosti. Za vraždu mu hrozí 15 až 20 let vězení, případně i výjimečný trest.

Kriminalisté se o případu dozvěděli v pátek dopoledne. „Náhodný kolemjdoucí na linku 158 oznámil, že viděl požár v lese a následně v blízkosti skládky objevil ohořelé tělo ženy. Na místo ihned vyjeli krajští kriminalisté, tělo na místě ohledal soudní lékař a policisté začali pátrat po totožnosti oběti,“ sdělila policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

„Do prověřování se zapojilo bezmála 30 kriminalistů, kteří nepolevili ani minutu a ve dne v noci se střídali. Na místo nálezu byl rovněž povolán psovod se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání akcelerantů hoření. Desítky policistů speciální pořádkové jednotky prohledaly širší okolí,“ doplnila Hyšplerová.

Identitu zavražděné se podařilo zjistit po několika hodinách. Jde o devětačtyřicetiletou ženu, která bydlela nedaleko místa činu. Zjištění její totožnosti bylo zásadní pro další postup kriminalistů.

„Skládali časovou osu, kde a s kým se žena pohybovala a jaké byly její kontakty a zároveň prověřovali, kdo se pohyboval v okolí místa činu. Důkladnou analýzou všech informací byl zjištěn podezřelý,“ uvedla Hyšplerová.

K motivu vraždy a přesné příčině smrti se policie nevyjádřila.

Obviněný muž už byl v minulosti odsouzen za pokus o vraždu. Po odpykání trestu se pak ještě musel podrobit ochrannému léčení.