(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Za kupčení jsou obvinění další muži, jeden k sobě přihlašoval voliče

  • 1
Policie obvinila další dva muže za maření přípravy a průběhu říjnových komunálních voleb v Hoře Svatého Šebestiána na Chomutovsku. Již před volbami kriminalisté obvinili koncem září z tohoto činu šestadvacetiletého muže z Teplic, nyní stíhají jeho komplice za spolupachatelství a účastenství.

„V souvislosti s tímto případem byl ze spolupachatelství obviněn devětadvacetiletý muž z Ústí nad Labem. Vyšetřovatel obvinil i dalšího, pětapadesátiletého muže z Chomutovska, který je podezřelý z maření přípravy a průběhu voleb spáchaného formou účastenství,“ sdělil policejní mluvčí Daniel Vítek.

„Účastenství se muž z Chomutovska dopustil tím, že na adresu své nemovitosti přihlašoval k trvalému pobytu lidi z Teplicka, aby jim umožnil v dané obci volit,“ upřesnil Vítek.

První stíhaný, šestadvacetiletý Tepličan, je podezřelý, že uplácel lidi z Teplicka, aby se přihlásili k trvalému pobytu v Hoře Svatého Šebestiána a v této obci pak hlasovali pro konkrétní politické uskupení.

O jaký politický subjekt se jednalo, odmítla policie konkretizovat. Neuvedla ani, kolik lidí obvinění tímto způsobem na ovlivnění voleb v obci najali a kolik jim zaplatili.

Všem třem obviněným hrozí odnětí svobody na šest měsíců až tři roky.