Volejbalista Zlína Jiří Vašíček útočí.

Volejbalista Zlína Jiří Vašíček útočí. | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Vašíček podával dvanáctkrát v řadě. Extrém, říká zlínský volejbalista

  • 0
Jiří Vašíček se po návratu z Francie stal podle očekávání oporou volejbalistů Zlína. Uvedl se rekordní sérii na podání.

Podobné statistiky extraliga volejbalistů neeviduje. Série podání Jiřího Vašíčka v zápase proti Odoleně Vodě však bude na konci sezony aspirovat k vrcholným individuálním počinům sezony. Zlínský smečař se postavil za čáru podání za stavu 8:10 a opustil ji při vedení svého týmu 20:11!

„U mužů jsem o něčem takovém neslyšel. Ani v žácích jsem tak dlouho v kuse nepodával. Je to extrém,“ říká Vašíček.

Napadlo vás, že byste utkání mohl doservírovat?
Nad tím jsem nepřemýšlel. Ale věřil jsem, že když podání nezkazím a obrana bude fungovat, tak na servisu zůstanu. Že to nevyšlo, mě nemrzelo. Věděl jsem, že máme dostatečný náskok, abychom dotlačili zápas do vítězného konce.

V čem bylo kouzlo tak dlouhé šňůry?
Myslím, že Odolka na tom nebyla dobře psychicky. Vyhráli jsme koncovky úvodních dvou setů, přestože oni pořád vedli. Za stavu 7:10 měli bodovku, udělali jednu chybu a možná je to všechno v ten moment zlomilo. Mně se povedlo jedno eso, držel jsem krátký servis za hlavou, ze kterého se jim špatně útočilo a nám perfektně fungovala obrana, kluci výborně blokovali. Nebýt toho, tak dlouho bych na servisu nevydržel. Všichni odvedli skvělou práci.

Statisticky jste nejlépe podávajícím hráčem Zlína. Zaměřil jste se na něho v přípravě více?
Pořád ho trénuju stejně, uvidíme, jak mi půjde doma proti Ústí.

Ten je (v sobotu od 17 hodin) pro vás klíčový, že?
Díval jsem se na tabulku, a když vyhrajeme o tři body, tak odskočíme ostatním týmům. Do konce roku máme soupeře ze špičky, body budeme sbírat obtížněji. I proto je důležité, že jsme vyhráli na Odolce.

Po šest kolech jste sedmí s osmi body. Jste spokojení?
Porazili jsme doma Ostravu, mrzí nás porážka od ČZU Praha, České Budějovice jsou někde jinde, i když jsme je ve dvou setech kousali.

Do extraligy jste se vrátil po ročním angažmá ve Francii. Změnila se soutěž?
Zvedla se. Čtyři kluby ze špičky odskočily všem. Mají peníze, můžou nakupovat hráče. Vrátily se legendy od Štokra až po Rejlka. Zbývajících osm týmů se hrozně vyrovnalo, poslední není žádný otloukánek, který dostává od každého nařezáno. Boj o desítku a předkolo play-off bude obrovský.

Pomohlo vám působení ve Francii?
Určitě. Jsem více koncentrovanější a soustředěnější. Vím, kdy je potřeba neudělat chybu. Hrál jsem s jinými a neznámými soupeři, získal jsem hlavně zkušenosti. I na tréninku se dá lépe pracovat.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž