Momentka z utkání volejbalistů Zlína (modrá) a Karlovarska

Momentka z utkání volejbalistů Zlína (modrá) a Karlovarska | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Zlínští volejbalisté znovu prohráli, rozbili se o bloky Karlovarska

  • 0
První útok Vašíčka nadrazily ruce soupeře, druhý dopadl na palubovku pod nohy smečujícího hráče. Symbolicky vyvrcholilo marné snažení extraligových volejbalistů Fatry Zlín v domácím zápase s Karlovarskem. Tým trenéra Romana Macka nenašel na obranu druhého mužstva soutěže recept a po porážce 1:3 si pohoršil ze čtvrtého na páté místo.

„Dobře jsme bránili, což se mi líbilo. Ale na útoku jsme nebyli schopni uhrát skoro žádný balon - ani na jedny ruce a bodovky už vůbec ne,“ posteskl si zlínský nahrávač Pavel Bartoš.

On i jeho protějšek Luboš Bartůněk se museli v sobotu večer co ohánět. Oba celky měly k dispozici shodně 136 útoků, což je číslo obvyklé pro pětisetové maratony.

Utkání trvalo bez tří minut dvě hodiny, jen málokdy končily rozehry po první smeči a dlouhým výměnám dominovaly obrany nad sítí i v poli. Statistici zaznamenali dohromady 37 bodových bloků, o sedm více si jich připsali hosté.

„Nechodili jsme odvážně do protiútoků,“ štvalo kouče Zlína Romana Macka.

Přitom každý ze čtyř setů jeho výběr rozjel nadějně, jenže do úspěšného finiše dotáhl jen druhý. V první sadě promarnil vedení 18:15, ve třetí 12:9 a ve čtvrté 15:12.

Zlínští volejbalisté tak přišli o pohodu z úvodu sezony. Domácí extraligové vítězství nad Havířovem z 11. listopadu je jejich poslední výhrou. Od té doby dvakrát podlehli v nejvyšší soutěži, v moskevské odvetě Poháru CEV s Dynamem a ve druhém osmifinále České poháru v Odoleně Vodě.

„Krizí bych to nenazýval. Když to shrnu, tak nám nevyšly dva extraligové zápasy a oba shodně v útoku,“ podotkl Macek. „Zatímco předtím jsme si odpouštěli delší série chyb v útoku a po dvou nezdarech se našel někdo, kdo míč složil, teď se v tom utápíme. Chybí nám souhra a razance.“

Macek má přitom omezené možnosti na oživení ofenzívy, smečař Kobolka těsně před startem extraligy zmizel a klub se s ním od té doby marně snaží spojit.

Na chmury však nemají ve Zlíně čas, už ve čtvrtek je čeká doma první duel Vyzývacího poháru proti nizozemskému Groningenu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž