Zadražil: Chceme Zlín doma trochu zastrašit

Liberec - Pevné bloky a rychlé útoky středem. To budou hlavní zbraně volejbalisty Dukly Liberec Jiřího Zadražila ve čtvrtfinále proti Zlínu. "Se Zlínem jsme měli letos nejmenší problémy, takže jsme si ho přáli. Hned v prvních dvou zápasech doma ho chceme trochu herně zastrašit, abychom jeli do Zlína v klidu a série byla co nejkratší," přeje si pětadvacetiletý blokař Zadražil.

Zlínu jste letos povolili ve čtyřech zápasech jen set, nemůže to být před play-off trochu ošidné?
Všechny týmy ze spodu tabulky, které se dostaly do play-off, mají vlastně splněný cíl. Do čtvrtfinále půjdou bez zábran s tím, že můžou překvapit. My dobře víme, že jsme favorité. S tím se budeme muset vyrovnat a zkrátka zvítězit.

Už od čtvrtfinále se hraje na čtyři vítězství. Co tomu říkáte?
Vyzkoušeli jsme si to poprvé minulý rok ve finále, které jsme s Kladnem prohráli. Je to spousta zápasů se stejným soupeřem v krátkém sledu. Oba týmy už se navzájem tak znají, že je těžké se nějak překvapit. Bylo by výborné, kdybychom vyhráli 4:0, aby byl čas na odpočinek. Ale je strašně těžké vyhrát nad kýmkoliv čtyřikrát po sobě.

Poslední kolo v Ústí jste vynechal, jak jste na tom zdravotně?
Teď je to v pohodě. Ale před rokem jsem si v play-off natrhl břišní svaly, a když jsem ve velké zátěži, tak se to břicho občas ozve. Potom musím trochu zvolnit. V tréninku tolik nesmečuju, spíš se věnuju bloku a častěji pak chodím na rehabilitace.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž