Přemysl Kubala

Přemysl Kubala - Ostravská radost v podání Přemysly Kubaly a Davida Konečného. | foto: Alexandr Satinský, MF DNES

Zabrali jsme v pravý čas, říká Konečný

Ostrava - Potřetí v řadě zápas volejbalistů Ostravy rozhodoval pátý set a podruhé ho Slezané vyhráli. Ostrava v souboji mistrů z minulých dvou let v dohrávce 9. kola extraligy porazila České Budějovice 3:2 (16,-21,-19,20,11). "Zabrali jsme v pravý čas, bojovali jsme," prohlásil ostravský univerzál David Konečný.

Právě Konečný byl opět hlavní postavou domácího týmu. V tie-breaku útočil ze všech pozic i výborně podával. Právě zlepšený servis pomohl domácím v rozhodující sadě.

V pátém setu jsme hráli s obrovskou chutí, bojovalo nás všech dvanáct," řekl Konečný. Jenže DHL v tie-breaku vedlo už 7:2, načež najednou byl stav 8:7. "To pak každý trochu znervózní," připustil obavy o výsledek David Konečný.

"Pořád jsem věřil, že to dotáhneme do vítězného konce, ale určitě mám z toho další šedivý vlas, jestli mi vůbec ještě nějaký černý zbyl," dodal ostravský trenér Jaroslav Tomáš.

Ztrátu jasného vedení přičítá nevynuceným chybám. "Těch jsme se ve druhém a třetím setu nedokázali vyvarovat," podotkl. "A k tomu jsme v těch prohraných setech hůře bránili v poli i na síti," řekl David Konečný.

Ostravští zvítězili, jenže opět přišli o zkušeného blokaře Přemysla Kubalu. Za stavu 3:2 hned v prvním setu úspěšně zaútočil, ale pak se držel za ruku a rychle opustil hřiště.

"Mám vykloubené rameno," povzdechl si. Ještě nemá úplně v pořádku poraněný malíček a znovu by měl týmu scházet asi tři týdny.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž