Zklamaní volejbalisté Příbrami. Ilustrační foto

Zklamaní volejbalisté Příbrami. Ilustrační foto | foto: Radek Cihla, MAFRA

Volejbalistům Příbrami hrozí pád, přišli o generálního sponzora

  • 4
Měli se rvát o medaile, místo toho je čeká boj o holou existenci. Do neveselé reality se dostali volejbalisté Příbrami, kteří pět týdnů před startem sezony přišli o generálního sponzora. Posílený tým chtěl přitom vylepšit čtvrtou příčku z uplynulého ročníku extraligy.

Příbramský volejbal byl spojen s firmou Vavex dlouhých 17 let, jenže ve středu oznámil sponzor konec spolupráce. Hlavním důvodem jsou neshody vedení Vavexu s radnicí města. "Jestli do čtrnácti dnů neseženeme peníze někde jinde, extraligu vůbec hrát nebudeme," řekl Příbramskému deníku manažer klubu Miroslav Peterka.

Příbram zažila historický úspěch v podobě bronzové medaile v sezoně 2001/02, třikrát pak ještě skončila čtvrtá. V nejvyšší soutěži působí bez přestávky čtrnáct let. Navíc posílila kádr a po odchodu kouče Jana Svobody do Českých Budějovic získala zkušeného Petra Broma. Nyní však klubu hrozí, že mu zůstane jen mládež.

"Příbramský volejbal má všeobecně málo peněz. Z posledních jednání na radnici však vyplynulo, že klubu bude snížena dosavadní dotace a navíc budeme muset zvýšit objem peněz, které městu dáváme za reklamy v hale. To je pro nás nepřípustné a rozhodli jsme se, že za této situace v klubu nebudeme dál působit," uvedl majitel firmy Vavex Václav Velát.

Rád by volejbal ve městě zachránil alespoň díky půjčce na podzimní část sezony. "Na jaře potom nějaké peníze seženeme. Mrzí mě to, protože tým je dobře poskládaný tak, aby bojoval o přední místa. V nejbližší době svoláme schůzi výboru, kde se poradíme, co dál," dodal Velát, který je zároveň předsedou ve volejbalovém klubu.

Kvůli nedostatku financí už letos skončil jiný extraligový volejbalový účastník Kladno, který loni získal titul. Po jeho odstoupení má nejvyšší soutěž hrát jen 11 mužstev. O osudu Příbrami by mělo být jasno v nejbližších dnech, extraliga začne 24. září.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž