Trenér Miroslav Čada a hráčky Michaela Jelínková (vlevo) s Miladou Spalovou.

Trenér Miroslav Čada a hráčky Michaela Jelínková (vlevo) s Miladou Spalovou. | foto: Česká sportovnípro iDNES.cz

Volejbalistky Prostějova čeká premiéra v Lize mistryň

  • 0
Volejbalistky Prostějova prolomí ve čtvrtek jedno historické tabu. Stanou se prvním českým celkem, který si zahraje Ligu mistryň. Ambiciózní klub se do elitní evropské soutěže dostal na divokou kartu.

Prostějov, vítěz Českého poháru, bude hrát první utkání na palubovce španělské Murcie. Pro celek nabitý zahraničními posilami, v němž jsou jen čtyři české hráčky, je Liga mistrů hlavní motivací.

"Přišli jsme do Prostějova především kvůli tomu," citovala agentura ČTK slova trenéra týmu Miroslav Čada.

Nový kouč týmu, který po dlouholetém angažmá v Brně přešel do Prostějova před touto sezonou, sestavil nový tým, se kterým chce hrát v evropské soutěži důstojnou roli. Ze čtyřčlenné skupiny, v níž jsou ještě Dynamo Moskva a Kvig Rijeka, postupují dva celky a případně třetí, pokud se dostane mezi dva nejlepší z pěti skupin.

Podle Čady je postup na hranici možností současného prostějovského celku. "Ale musíme mít pokoru, jsme nováčci a tohle je úplně nový tým, je těžké se prosadit hned v první sezoně. Každé vítězství pro nás bude úspěch," říká Čada.

Prostějov v létě porazil Murcii na turnaji ve Francii, ale od té doby přišly do jejího kádru další posily. Prostějovu však v přípravném zápase zase chyběla blokařka Milada Spalová, která se tehdy zotavovala po operaci ramena.

Nejlepší volejbalistka loňského roku se už dala zdravotně dohromady a má za sebou tři zápasy v extralize. Postupně se dostává do bývalé kondice.

"V úplně nejlepší formě se asi nenacházím, ale během posledního měsíce, kdy naplno trénuji, jsem se posunula. Pořád rehabilituji a cítím, že mám čím dál větší sílu," popsala svůj aktuální stav.

Utkání Murcia - Prostějov se hraje ve čtvrtek šestého listopadu od sedmnácti hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž