Volejbalistky prohrály v Rumunsku

  • 1
Bukurešť - České volejbalistky dnes prohrály v úvodním zápasu kvalifikace mistrovství Evropy v Rumunsku 1:3. Hostující celek sice získal v Bukurešti úvodní set, ale pak už na domácí reprezentaci nestačil. Svěřenkyně trenéra Stanislava Mitáče dokázaly rumunský výběr v prvním setu zaskočit, podle kouče se na tom podepsala i nervozita domácích hráček. "Musely potvrzovat roli favoritek, ale my zvládli lépe koncovku. V závěru dvakrát zaúřadovala na bloku Bucková," přiblížil Mitáč první set.

Hned od počátku druhého dějství však českému týmu odešla velká zbraň, kvalitní přihrávka. Nahrávačka Štěpančíková musela honit po dvorci i míče od dosud přesných Tomanové a Horké.

"Z toho jsme nedokázali udělat moc ztrát a změny v sestavě z úvodu třetího setu pomohly jen chvilku," posteskl si Mitáč, který v Bukurešti využil celého dvanáctičlenného kádru. Ani koncovka čtvrté sady pak jeho výběru nevyšla.

"Dotáhli jsme na 20:21, ale jedním bodovým míčem jsme to pak nepotvrdili," dodal trenér.

Rumunky, které českou reprezentaci porazily i na loňském ME ve Varně, podle Mitáče dokázaly, že jsou silným týmem. "To platí obzvlášť v domácím prostředí. Jejich hra stojí na třech legionářkách z Itálie, i další hráčky jsou velmi kvalitní. Nevěšíme hlavu, propadák to rozhodně nebyl," poznamenal kouč.

K dalšímu kvalifikačnímu utkání nastoupí české volejbalistky v sobotu 8. června v Maďarsku. Mistrovství Evropy uspořádá v příštím roce Turecko, účast na šampionátu mají zatím jistou obhájkyně titulu Rusky, dále Italky, Bulharky a domácí tým.

O zbylých osm míst usiluje dvanáct družstev. Z každé ze tří skupin
postoupí dva týmy a další dva z třetích míst.

Rumunsko - ČR 3:1 (-23, 15, 19, 22)
Čas:
99 minut. Sestava ČR: Štěpančíková, Šenková, Bucková, Jenčková, Horká, Spalová, libero Tomanová - Šimánková, Novotná, Havlová, Kalčíková, Matuszková.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž