Hráčky PVK Olymp Praha

Hráčky PVK Olymp Praha se radují z vítězství ve finále volejbalové ligy žen proti SK UP Olomouc | foto: ČTK

Volejbalistky Olympu a Frýdku-Místku čeká pohárový a ligový dvojboj

  • 0
Zajímavý dvojboj mohou sledovat fanoušci ženského volejbalu v Praze. Hráčky Olympu a Frýdku-Místku se v pátek střetnou ve čtvrtfinále poháru, v sobotu je potom čeká extraligové klání.

Týmům se v extralize nedaří tak, jak by si představovaly, a pohár je tak pro oba možností alespoň částečné satisfakce a případného získání většího sebevědomí.

"To je pravda, ale pohár na druhou stranu skýtá možnosti dát šanci dalším členkám týmu, které se v lize tak často na plochu nedostanou," říká trenér Olympu Stanislav Mitáč.

"Naše priority jsou jasně dané. Pohár stavíme na úroveň extraligy a rádi bychom v něm uspěli," dodává ale bojovně kouč obhájkyň mistrovského titulu.

Olymp je tradičním pohárovým týmem. Ve své "síni slávy" se pyšní šestnácti mistrovskými tituly a stejným počtem triumfů v poháru.

"Ale za těch deset let, co jsem v Olympu, máme lepší pohárovou než ligovou bilanci," připomíná Mitač. "I když bych byl pochopitelně raději, kdyby to bylo opačně," dodává s úsměvem.

Zda na své pohárové úspěchy Olymp naváže, se můžete přesvědčit v pátek v 18 hodin. Extraligové utkání začíná v sobotu v 17 hodin.

Čtvrtfinále poháru žen

Prostějov - Ostrava 3:0, 3:0
(postupuje Prostějov)

KP Brno - KP Brno B 3:0, odveta 10. 12.

Olomouc - Střešovice 3:0, odveta 17. 12.

Olymp - Frýdek-Místek 5. 12. v Praze, 18. 12. ve Frýdku-Místku


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž