Volejbalistkám začíná play-off

Olomouc, Přerov - Nejdůležitější část sezony je tady! V extralize volejbalistek se od soboty bude rozhodovat o adeptech na medaili i o tom, kdo se bude muset utkat s vítězem první ligy o příslušnost k elitě pro další ročník. Hráčky Olomouce čeká ve čtvrtfinálové sérii hrané na tři vítězství pražská Slavia.

První zápas se hraje v hlavním městě dnes od 17 hodin, druhý ve stejném čase zítra. Olomoucké odvety jsou na programu příští víkend.

"Slavia je silný soupeř, ale máme tak poloviční šanci, že bychom ji mohli vyřadit," věří trenér Olomoučanek Jiří Teplý. "Výkony Pražanek se zvedly příchodem zkušené Kolouškové, v kádru však mají i další šikovné hráčky." Univerzita bude v Praze postrádat zraněnou Šimšíkovou, jinak je tým podle Teplého kompletní.

"Důležité bude, jestli si přihrajeme a ubráníme soupeře v poli i na bloku. Pokud se nám to bude dařit, aspoň jedno důležité vítězství bychom si mohli odvézt."

V sérii play-out o vyhnutí se baráži se utká Přerov s Ostravou. Začíná se na ostravské palubovce dnes a zítra v 17 hodin. "Teď teprve nás čekají klíčové zápasy, které rozhodnou o našem úspěchu či neúspěchu," uvědomuje si přerovský kouč Leopold Tůma.

"Záležet bude na zdravotním stavu hráček, oba týmy měly v poslední době řadu absencí."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž