Zlínští volejbalisté Přemysl Obdržálek a Michal Přikryl v akci.

Zlínští volejbalisté Přemysl Obdržálek a Michal Přikryl v akci. | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Volejbalisté Zlína mají na dosah třetí místo. Musí však porazit ČZU

  • 0
Od druhého kola nebyli horší než třetí, dvě kola před koncem základní části se však musí extraligoví volejbalisté Fatry Zlín o třetí místo obávat. "Je to jenom sport, ale přijít o postavení v první čtyřce by teď bylo dětinské," uvědomuje si trenér Zlína Roman Macek.

Pořadí od třetí do šesté příčky je následující:

3. Zlín 40 bodů.
4. ČZU Praha 39 bodů.
5. Ostrava 38 bodů.
6. Příbram 36 bodů.

Je stoprocentní, že tyhle čtyři mužstva na sebe narazí v play-off a závěrečné dva duely určí nejen složení čtvrtfinálových dvojic, ale také, které dva celky budou mít v sérii na čtyři zápasy výhodu domácího prostředí.

"Nevybereme si, všechny týmy jsou momentálně srovnané," míní Macek, jehož výběr si v sobotu od 17 hodin může definitivně zajistit postavení v první čtyřce v duelu s ČZU Praha. "Může to být navíc generálka na play-off, pokud zvítězíme a Ostrava v posledním kole vyhraje v Praze."

V případě bodové rovnosti by byl určující celkový poměr setů a pak míčů. Zlín má přitom ze všech konkurentů jasně nejlepší skóre a také nejpřijatelnější los - příští týden jede k poslednímu Starému Městu.

A Macek věří, že jeho mužstvo vyladilo formu na play-off. "Sice jsme ztratili v posledních zápasech zbytečně několik koncovek, herně to však bylo dobré," poznamenal kouč Zlína, který na podzim v televizním duelu přetlačil ČZU Praha v pěti setech. "Zásadní bude ubránit jejich univerzála Fingera, na kterého jde polovina nahrávek."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž