Česko, reprezentace

Česko, reprezentace | foto: MF DNES

Volejbalisté vyhráli v přípravě v Řecku jeden ze tří zápasů

Čeští volejbalisté vyhráli v přípravné zápasové sérii v Řecku jedno ze tří utkání s domácí reprezentací. Po páteční porážce v tie-breaku zvítězili Češi v sobotu 3:1, dnes domácím na závěr stejným poměrem podlehli.

Svěřenci trenéra Zdeňka Haníka se chystají na kvalifikaci mistrovství Evropy 2009, do níž vstoupí v pátek v Popradu. V Řecku v českém mužstvu chyběl blokař Martin Lébl, který zůstal doma kvůli problémům s ramenem.

"Vyhráli jsme zaslouženě, a to především díky útoku po příjmu soupeřova podání. V této činnosti jsme Řeky jasně přehráli," uvedl po sobotním duelu asistent trenéra Jan Svoboda na webu volejbalového svazu.

Úvodní set podle něho rozhodla lepší česká obrana na síti, v dramatické koncovce druhého dějství pak Řekové proměnili třetí setbol.

"Od stavu 1:1 jsme lepším útokem získávali body a třetí sadu vyhráli jasným rozdílem. V půlce čtvrté sady Král dvěma esy posunul skóre na 12:16 a tento rozdíl udrželi reprezentanti až do konce," dodal Svoboda. Mečbol pak využil nečekaným útokem nahrávač Škach.

V nedělním duelu naopak domácí hráči od začátku těžili z lepšího servisu a téměř bezchybně útočili. "V třetí sadě jsme zlepšili obranu, především na síti, a donutili Řeky k chybám, ale na zvrat v utkání to již nestačilo. Domácí zvítězili zaslouženě," uznal Svoboda.

Výsledky:
Sobota:
Řecko - Česko 1:3 (-20, 25, -12, -20)
Sestava ČR: Škach, M. Novotný, Holubec, Konečný, Baránek, Král, libero Kryštof - Hudeček, Kotrch.

Neděle: Řecko - Česko 3:1 (15, 16, -18, 19)
Sestava ČR: Ticháček, Novák, Rak, Hudeček, M. Novotný, Král, libero Kryštof - Baránek, Kotrch, Konečný, Škach.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž