Kladenští mají důvod k radosti, zahrají si finále - ilustrační foto.

Kladenští mají důvod k radosti, zahrají si finále - ilustrační foto. | foto: Bořivoj Černý, MAFRA

Volejbalisté Kladna slaví postup. A na České Budějovice si věří

  • 0
Kladenští volejbalisté dosáhli na vyhlášený cíl – postoupili do extraligového finále. Středočeši v sobotu porazili Opavu 3:1 a v semifinálové sérii zvítězili 3:2 na zápasy. O titul se střetnou s Českými Budějovicemi.

"Teď budeme slavit. A doufám, že hodně," smál se po utkání smečař Martin Böhm, jenž deptal soupeře skvělým podáním. Tvrdý servis, zaťaté pěsti a malé vítězné kolečko v poklusu. Takový obrázek viděli diváci v zápase vždy, když Böhmovu ránu nedokázali hosté přijmout.
A to bylo často. Právě podání je totiž dlouhodobě největší zbraní Kladna. "Máme na něm založenou hru," přiznává kouč Jindřich Licek.

Přihrávky často létaly z rukou opavských hráčů až do stropu, což se nelíbilo Martinu Demarovi, trenérovi hostujících volejbalistů: "V takové tělocvičně se nedá hrát. Kladno by s námi v normální hale jasně prohrálo. Oni mají jen servis a tělocvičnu, nebýt jí, ve finále by nebyli. Takhle to tam napište a dál se o tom nebudu bavit," zlobil se po zápase.

"Takhle stoprocentně bych to netvrdil, ale samozřejmě určitá výhoda to je," dodal Jakub Rybníček, univerzál Opavy a zřejmě nejlepší hráč zápasu. Domácí nedokázali kladenského odchovance uhlídat, Rybníček získával pro Opavu jeden bod za druhým. Zásadně se mýlil jen dvakrát – v koncovce posledního, čtvrtého setu. "Moje chyba, neměl jsem vymýšlet blbosti."

Kladno nyní čekají České Budějovice, mistr posledních dvou let. "Věříme si na ně víc než na Ostravu, kterou v semifinále vyřadili. Šance jsou 50:50," myslí si Martin Böhm.

Finále začíná v pátek od 17.30 hodin v Kladně.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž