Liberecký Jakub Vencovský smečuje přes blok havířovského Tomáše Širokého

Liberecký Jakub Vencovský smečuje přes blok havířovského Tomáše Širokého | foto: Ota Bartovský

Volejbalisté Havířova mají nového trenéra, povede je Tomáš

  • 0
Jaroslav Tomáš bude v příští sezoně trénovat extraligové volejbalisty Slavie Havířov. "Smlouvu jsme ještě nepodepsali, ale už jsme se domluvili," řekl prezident havířovského klubu František Horváth.

Jaroslav Tomáš po třinácti letech skončil v Ostravě, kde byl u týmu, který se postupně z Vítkovic a Danzasu přejmenoval na DHL.

V Havířově nahradí Ivana Pelikána, který odešel do Beskydské sportovní školy Frýdek-Místek. Ostravu místo Tomáše povede Zdeněk Šmejkal.

"Příchod Jaroslava Tomáše je pro nás to nejlepší řešení," prohlásil František Horváth. "Je z Ostravy, takže to nemá daleko, a má spoustu zkušeností i úspěchů. Určitě u nás bude chtít dokázat, že ještě nepatří do starého železa."

K velkým změnám v havířovském kádru zatím nedošlo. Odchází jen smečař Tomáš Plichta, který chce dát přednost zaměstnání. "A zřejmě odejde i nahrávač Martin Kadlc, který chce více hrát, u nás většinou střídal," podotkl František Horváth.

Vedení klubu usilovně hledá smečaře a nahrávače, aby mužstvo, které má za sebou první extraligovou sezonu v historii, posílilo.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž